Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Korsan Tohumla Mücadele Talebi 

Korsan Tohumla Mücadele Talebi
 

MARDİN (İHA) - Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, korsan tohum satıcıları ile mücadele yapılmadığı sürece tohumculuk sektörü içerisinde yer alan ruhsatlı tohum bayii sıkıntılarının giderek artacağını söyledi.


ZMO Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar Başkanlığı'nda bir araya gelerek bir toplantı düzenleyen tohum bayii ve dağıtıcıları korsan tohum satıcılarına yönelik birlik çağrısı yaptı. ZMO Mardin İl Temsilciliği organizesiyle Kızıltepe ilçesinde düzenlenen toplantıda tohum bayilerinin sorunları masaya yatırıldı. 30 ruhsatlı bayiinin katıldığı toplantıda, tohumculuk sektörü ve sıkıntıları her boyutuyla ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ZMO Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, tohum üretim ve dağıtımının Mardin tarımındaki önemini anlattı. Dündar, “Özellikle ekim hazırlığına başladığımız ikinci ürün mısır tohumlarının tedarik ve dağıtımında sektör büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bir çok firmanın tohum ithal edememesi piyasada arz sıkıntısını bazı çeşitlerde had safhaya çıkartmış ve sektörde bir kaos havası oluşturmuştur. Bazı meslektaşlarımız bu sezon iş yapmama riskiyle karşı karşıya olmakla beraber, il bazında kronik sorunumuz olan kaçak ve korsan tohum satışları artarak devam etmektedir. Bölgemizde fazla satış yapan bazı firma ve dağıtıcıların bu ortamı lehlerine, etik olmayan biçimde kullandıkları iddiaları, sektör çalışanlarının birbirlerine olan güvenini zedelemektedir” dedi.
 
Bayilerin tek tek söz alıp katkı sundukları toplantıda tarım teşkilatları ile tohum dağıtıcıları alt birliğinin ruhsatsız satışlara karşı yeterli çabayı sergilemedikleri, bazı firmaların satış politikalarının ahlaklı olmadığı konusu sıklıkla dile getirildi. Tohum bayileri, yeterli tohum bulunmadığı bu sezonda bazı firmaların ellerindeki tohumları, bayii yerine korsan satıcılar eliyle pazarladıklarını, tarım teşkilatlarının da bu konuya duyarsız kaldıklarını dile getirdi.

Ekleme Tarihi
13.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Korsan Tohumla Mücadele Talebi
Link: Korsan Tohumla Mücadele Talebi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız