Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tokat Bağ Yaprağı İle Keşkeği Tescilleniyor 

TOKAT BAĞ YAPRAĞI İLE KEŞKEĞİ TESCİLLENİYOR 

TOKAT (İHA) - Tokat’ın marka değerlerinden bağ yaprağı ile keşkeğinin tescillenmesi için iki oda tarafından çalışma başlatıldı.


Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç, tarım kenti olan Tokat’ın ürünleri ile de değerlendirmek adına girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Tokat’ta üzümden ziyade sadece bağ yaprağı için tevek dikerek bağcılık yapanların olduğuna dikkat Çeken Başkan Tunç, revaçta olan bağ yaprağına sahip çıkmak adına çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Tokat’ımızın yaprağını, bağ yaprağımızın tescillendirilmesi için girişimlerde bulunduk. Sayın valimizle görüşmelerimiz neticesinde bizlere bunu ‘tescillendirin’ demiş olması ile kendimize bunu görev addettik. Sanayi Ticaret İl Müdürümüz Halil İbrahim Yüksel’le görüşerek tescil için girişimlerimize başladık. Evraklarımızı hazırladık, Ankara’daki ilgili birime sunduk. Sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Tokat ismi ile marka olan bağ yaprağının değerinin üzerine değer katmak için çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Tunç, “Tokat bağ yaprağının tescillenmesi ile bundan sonra Tokatlıdan habersiz Ege’deki üzüm yapraklarını ambalajlamak suretiyle üzerine de sahte bir şekilde Tokat yazarak göndermelerine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Tokat Ekmekçiler ve Lokantacılar Odası Başkanı Bekir Yurtbay ise meşhur Tokat yemeklerinden keşkeğin tescillenmesi adına valilik ve üniversite ile istişare ederek çalışma yaptıklarını söyledi.

Ekleme Tarihi
14.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tokat Bağ Yaprağı İle Keşkeği Tescilleniyor
Link: Tokat Bağ Yaprağı İle Keşkeği Tescilleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız