Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kürtün, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İçin Kolları Sıvadı 

KÜRTÜN, TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN KOLLARI SIVADI


GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yürütülen “Örümcek Ormanlarında İlkbahar” projesi kapsamında orman köylülerine tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verildi.


Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği’nin yürüttüğü ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Yaşama Dair Vakıf (YADA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığıyla yürütülen Hayata Artı Gençlik Programı tarafından desteklenen “Örümcek Ormanlarında İlkbahar” projesinin Uluköy pilot uygulama alanındaki etkinlikleri gerçekleştirildi.
Orman köylüleri için ağaç kesiminin dışında alternatif geçim kaynağı oluşturmayı hedefleyen projede, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda ilk atölye çalışması tamamlandı.

Uluköy’de 2 gün süren tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği atölye çalışmasına 10 orman köylüsü katılırken, eğitim etkinliklerinde; tıbbi adaçayı, limon kekiği, sarı kantaron, rezene, sater ve biberiyenin içinde bulunduğu tıbbi ve aromatik bitki türlerinin dikimleri gerçekleştirildi.

Çalışma sırasında dikimi gerçekleştirilen 18 bitki türü hakkında orman köylülerine yönelik bilgilendirme yapıldıktan sonra uzmanlar tarafından sulama, gübreleme, yabancı ot mücadelesi gibi bitki bakımına yönelik teknik ve yöntemler de köylülere aktarıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü seralarında yetiştirilen 18 tıbbi ve aromatik bitki türü, proje kapsamında Kürtün İlçesi Uluköy’de yer alan pilot alanına transfer edilerek, dikim işlemi gerçekleştirildi. Dikim öncesi bitkiler, bölge ekolojisine uyum sağlaması için yaklaşık 1 ay boyunca kasalarda bekletildi.

Uluköy pilot uygulama alanına dikilen tıbbi ve aromatik bitkilerin hasat işlemleri Temmuz ayındaki çiçeklenme döneminde gerçekleştirileceği, hasadı yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin uygun kurutma koşullarında kurutulmasının sağlanarak, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü laboratuarlarında uçucu yağ analizlerinin yapılacağı bildirildi.

Ekleme Tarihi
14.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kürtün, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İçin Kolları Sıvadı
Link: Kürtün, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İçin Kolları Sıvadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız