Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Maymunlara Dondurmalı Serinlik 

MAYMUNLARA DONDURMALI SERİNLİK
 

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletiliyor.


Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar yazlık barınaklarına geçti. Böylelikle güneşten korunan hayvanlar bu kez bunaltan sıcaklarla karşı karşıya kaldı. Hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanları uyguladıkları ilginç metotlarla serinletmeye çalışıyor. Deve kuşları hortumlarla sulanırken, fillere ve ayılara özel meyve kokteylleri veriliyor, maymunlar ise dondurmayla serinliyor. Bu durum Hayvanat Bahçesini gezmeye gelenlerin ilgisini çekiyor.

Hayvanat bahçesinde günlük ortalama 500 kilogram meyve ve sebze tüketildiğini söyleyen Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, hayvanları farklı metotlarla serinlettiklerini söyledi.

Özsöyler,”Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları serinletmeye başlattık. Özellikle filler havaların ısınmasından dolayı suyu çok seviyorlar. Kendilerine özel meyve kokteylleri hazırlıyoruz ve havuzlarının içine bırakıyoruz. Ayı barınaklarına yine aynı şekilde özel meyve kokteylleri bırakıyoruz. Bu şekilde serinliyorlar. Deve kuşları ve develer için sulu hortumlarla kendilerini serinletiyoruz. Yazın sıcaktan rahatsız olmamaları için hazırladığımız meyve kokteyllerinde; çilek, muz, elma, karpuz, domates, marul yaprakları bulunuyor. Meyve kokteyllerini günün en sıcak olduğu zaman diliminde yani öğle saatlerinde veriyoruz. Günlük 500 kiloya yakın meyve ve sebze tüketimimiz var. Tüm hayvanların yazlık barınakları var. Sıcak havadan bu şekilde korunarak serinliyorlar” dedi.

Ekleme Tarihi
14.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Maymunlara Dondurmalı Serinlik
Link: Maymunlara Dondurmalı Serinlik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız