Mevsimlik tarım işçileri ortak kullanım alanları istiyor ANKARA - Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde tarım işlerinde çalışan mevsimlik işçiler, konaklama şartlarından dert yanıyor. Mevsimlik işçiler en büyük sıkıntılarının ise alt yapı ve ortak kullanım alanları olduğunu dile getiriyor.
Son yıllarda artan tarımsal faaliyetlere bağlı olarak ilçeye çalışmak için Doğu ve Güneydoğu illerinden çok sayıda mevsimlik işçi geliyor. Her yılın belirli dönemlerinde tarım arazilerinde çalışmak için gelen mevsimlik işçiler konaklama, elektrik ve su sıkıntısı çektiklerini belirtiyor.
Yıllardır yaz aylarında Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır illeri başta olmak üzere Doğu ve Güney Doğu bölgelerinden buralara çalışmaya geldiklerini ifade eden Bayram Çavuş, gittikleri her yerde aynı sıkıntılarla karşılaştıklarını, ekmek parası kazanmak için sıkıntılara katlandıklarını söyledi. Bayram Çavuş, "Her yıl memleketimizden göç edip buralara çalışmaya geliyoruz. Bu yıl Şereflikoçhisar ve civarında bine yakın mevsimlik tarım işçisi var. Şu an tarlalara kurduğumuz çadırlarda yaşıyoruz. İçme suyu, elektrik ve biriken çöplerin toplanması gibi sıkıntılarımız var. Ayrıca resmi işlemlerimizde de adres beyanında sıkıntılar yaşıyoruz. Dağınık bir şekilde olduğumuz için gelen evraklar bize ulaşmadan farklı yerlere gidiyor ve sıkıntı oluşturuyor. Yetkililerden isteğimiz bizlere konteynerlerden oluşan bir kent oluşturmaları." diye konuştu.
"YETKİLİLERİN SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULMALARINI İSTİYORUZ"
Küçük çocukları olduğunu ve çadırlar tarlaya kurulduğu için ciddi sağlık problemleri yaşadıklarını da anlatan Çavuş, gün içerisinde arazilerde yeterince yorulduktan sonra akşam yaşayacakları sıkıntıları düşünmek istemediklerini belirten Çavuş, "Yetkililerin sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz. Otların içine kurduğumuz çadırlarda akrep ve zehirli haşereler oluyor. Çocukların sağlığı tehlikede oluyor." ifadelerini kullandı.
İlçeye geçici olarak gelen mevsimlik tarım işçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten İlçe Kaymakamı Hasan Kürklü, elektrik, su ve altyapı için kaymakamlık olarak yardımcı olacaklarını söyledi. Kürklü, "Geçici olarak ilçemize gelen bu vatandaşlarımızın sorunlarına imkanlar dahilinde çözüm bulunacaktır." dedi.(CİHAN) |