Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bu Yıl Bafra Üreticisinin Yüzü Gülecek 

Bu Yıl Bafra Üreticisinin Yüzü Gülecek

SAMSUN (İHA) - Samsun’un Bafra İlçesi Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, “İyi tarım uygulamaları çerçevesinde çok yol kat etiklerini, Bafra Ovası’nın komple iyi tarıma yönelmesini istediklerini belirterek, bu yıl Bafra üreticisinin yüzünün güleceğini söyledi.


Mehmet Bilgiç yaptığı açıklamada, “Ovada iyi tarım çalışmalarında 5. yıla girdik. Tabii ki biz birlik olarak istiyoruz ki komple ova iyi tarıma yönelsin. Ama 4 yılda çok yol kat ettik ve iyi tarım güzel yerlerde. Önümüzdeki yıllarda daha çok alana yayılacağız. Tabii ki sıkıntılarımız da var. Bizim için daha sağlıklı olması için desteklemelerin birlik üzerinden gelmesini istiyoruz. Üyelerimizin de bu birliğe sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Şu anda aşırı sıcakların olduğunu, bu aralarda aşırı sert yağışların da olabileceğini vurgulayan Bilgiç, “Bu konuda üreticilerimizin tarım sigortalarını yaptırmaları lazım. Devletimizin tarım sigortaları konusunda büyük desteği var. 6 ay gözünü gözlediğimiz ürünümüzü araziye atıyoruz, evimize gidip yatıyoruz ve her şeyimiz ona bağlı. Kazancımız, gelirimiz, giderimiz ama maalesef bunu sigorta yaptırmıyoruz. Üreticilerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

İyi tarıma daha çok destek verilmesi gerektiğini bildiren Mehmet Bilgiç şöyle konuştu: “Ovamızda müthiş bir kapya biber ekimi var. Ovamız sebze ovası. Karpuzda, kavunda kaliteyi yakaladık. İlaç kalıntısız iyi tarım yapıyoruz. Sözleşmeli tarıma daha çok destek bekliyoruz. Ovamızda iki tane fabrika var. Bu fabrikaların üreticiye daha çok yaklaşmasını istiyorum. Ben çiftçi örgütü başkanı olduğum için çiftçiler açısından bakıyorum. Tabii ki bu arada iki fabrikanın da ovada yaşamasını istiyoruz. Çünkü bu kapya biberi Bafra’nın kendine has bir ürünü, olmasa olmazı. Bafra Ovası’nda on numara domates varken neden başka yerlere giderek domates yapsınlar. Bunun nedeni üreticiler çekingen, fabrikacılar tedirgin. Şu anda fabrikadan kapya biberine 50 Kr taban fiyat açıklaması aldık. 2009 yılında Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) programı uygulamaları başladı. Şu anda 2012 yılı itibariyle son yılına girdi. Yine ÇATAK alanları gelecek bundan iyi tarım yapan üreticilerimizin mağdur olmamaları için toprak tahlillerini yaptırmaları, faturalarını almaları ve ruhsatlı ilaçlarını kullanmalarını tasfiye ediyoruz. Bekliyoruz, umutluyuz. Bu yıl Bafra, üreticisinin yüzü gülecek.” 

Ekleme Tarihi
15.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bu Yıl Bafra Üreticisinin Yüzü Gülecek
Link: Bu Yıl Bafra Üreticisinin Yüzü Gülecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız