Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bağ ve şarap İzmir'de tartışılacak
 

Uluslararası Bağ ve Şarap Örgütü'nün 10. genel kurulu ile Dünya Bağ ve Şarap Kongresi 18-22 Haziran tarihlerinde İzmir'de yapılacak


ANKARA (A.A) - Uluslararası Bağ ve Şarap Örgütü'nün (OIV) bu yılki Genel Kurulu ile Dünya Bağ ve Şarap Kongresi, 18-22 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (TAPDK) yapılan açıklamaya göre, OIV'nin 10. Genel Kurulu ve ''Sürdürülebilir Bağcılık ve Biyoçeşitlilik'' başlıklı teması ile 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi, TAPDK koordinatörlüğünde İzmir'de yapılacak.

18-22 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak kongreye, 45 ülkeden OIV'nin üst düzey yöneticileri ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin katılacağı yaklaşık 400 davetlinin katılması bekleniyor.

Türkiye'nin 5 bin yılı aşkın üzüm yetiştirilen zengin topraklara sahip olduğu, dünya üzüm üretiminde 6'ıncı, çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde 2'inci sırada yer aldığı ve yaklaşık bin 200 üzüm çeşidini içeren üretim alanı göz önüne alındığında, Dünya Bağ ve Şarap Kongresi'nin bu yıl Türkiye'de yapılacak olmasının ülkeye büyük fayda getireceği tahmin ediliyor.

Bağcılık ve şarapçılık konusunda bilimsel, teknik, teknolojik ve hukuki bakımdan uluslararası yetkinliği kabul edilen OIV işbirliğinde yapılan Dünya Bağ ve Şarap Kongreleri ile bağcılığın sorunların çözüme yönelik bir platform oluşturulması sağlanıyor.

OIV çalışmaları her yıl Mart ve Ekim aylarında uzman toplantıları, Ekim ayında İcra Komitesi toplantısı ve Haziran ayında genel kurul toplantısı gerçekleştirilerek sürdürülüyor.

OIV genel kurul toplantısında her sene OIV üyesi ülkelerden birisi ev sahipliği yapıyor, aynı zamanda OIV genel kurulunun yapıldığı ülkede Dünya Bağ ve Şarap Kongresi düzenleniyor.

Kongreler, gerek bağ alanları, ülke şarapçılığı ve üzüm sektörünün tanıtımı ile bilimsel çalışmaların sunumu, gerekse ülkenin tarihsel ve kültürel zenginliğinin tanıtımı açısından kongrenin yapıldığı ülkeye büyük avantajlar sağlıyor. 

Ekleme Tarihi
15.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bağ ve şarap İzmir'de tartışılacak
Link: Bağ ve şarap İzmir'de tartışılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız