Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karpuz, kabak tadı veriyor 

Karpuz, kabak tadı veriyor

MALATYA (CİHAN)- Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, kentte bazı manav ve marketlerde satışa sunulan karpuzların kabak aşılı karpuz olduğunu iddia etti.


    Kabak karpuzların tüketicinin şikayetine neden olduğunu bildiren Düzova, karpuz her yıl aynı tarlaya ekilebilen bir ürün olmadığı için, üreticilerin bu sıkıntıyı kabak aşısıyla aşmaya çalıştığını anlattı. Düzova şöyle konuştu:

    “Üst üste karpuz üretmek isteyen çiftçi, hibrit karpuz yerine kabak aşılı karpuza yöneliyor. Rekoltesi diğerine göre yüksek olan kabak aşılı karpuz, normal hibrit karpuza göre bir de erken hasat yapılması halinde daha kalitesiz oluyor. Bu durum, üretici açısından avantaj iken, tüketici açısından dezavantaj oluşturuyor. Çünkü ikisinin arasında önemli tat farkı bulunuyor. Bu tat farkı nedeniyle de tüketici karpuza pek rağbet etmiyor. Bunaltıcı sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun tat, koku ve renk bakımından daha kalitelisini yemek isteyen tüketicilerin biraz daha dikkatli seçim yapması gerekiyor.”

    Kente gelen meyve ve sebzelerin çoğunun 4'üncü, 5'inci kalite olduğunu savunan Düzova, yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini, denetimlerini artırmaları gerektiğini kaydetti. CİHAN

Ekleme Tarihi
15.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Karpuz, kabak tadı veriyor
Link: Karpuz, kabak tadı veriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız