Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Atmaca, Pilliç markasıyla üretim de yapıyor

Atmaca Tavukçuluk, 650 metrekaresi kapalı, toplam bin 500 metrekare alan tesiste hizmet veriyor.


KOCAELİ - Lezita Kocaeli bayiliğini 2007 yılından bu yana sürdüren Atmaca Tavukçuluk, çiğ kanatlı eti, şarküteri ürünleri, yumurta ve ileri işlenmiş pratik ürünlerin perakende, toptan satış ve dağıtım hizmetini veriyor.

Firma ayrıca kesme, parçalama ve paketleme bölümünde Pilliç markasıyla da üretilen ürünlerinin de dağıtımını yapıyor. 650 metrekaresi kapalı, toplam bin 500 metrekare alan tesiste hizmet veren Atmaca Tavukçuluk, üç adet soğuk hava deposuyla müşterilerine soğuk zincir adı altında frigofirik servis araçlarıyla hizmet veriyor.

Akmaca Tavukçuluk ortaklarından Haluk Atmaca, özel donanımlı araçlarıyla çiğ kanatlı eti, şarküteri ürünleri, yumurta ve ileri işlenmiş pratik ürünlerin perakende ve toptan olarak satış ve dağıtım hizmetinin yanında Pilliç markasıyla da Lezita’dan bütün tavuk olarak gelen ürünleri, talebe göre parçalayıp, kestiklerini ve tabaklayıp ambalajlayarak satışını yaptıklarını kaydetti.

Erdinç Balkan ve Ercan Balkan ile birlikte ortak olduklarını söyleyen Atmaca, “2009 yılında İstanbul bölgesinde faaliyet gösteren Medet Tavukçuluğu da bünyemize katmıştık. Pilliç markasıyla günlük kanatlı et üretimimiz 12-13 tona ulaştı” dedi.
Pazar payı yüzde 7 büyüdü.

Kocaeli bünyesinde 19, İstanbul bölgesinde sekiz adet frigofirik kamyonet ile hizmet verdiklerini bildiren Haluk Atmaca, “Gün geçtikçe araç ve personel sayısını artırarak bölgemizde piliç, yumurta, şarküteri ve ileri işlenmiş ürün ve ürünlerin satış ve dağıtımına devam ediyoruz. Günde ortalama 26-27 ton kanatlı eti satışı yapıyoruz. Ciromuzun yüzde 70’ini Pilliç markalı ürünlerden oluşuyor. 2007 yılı itibarıyla bölgemizden yüzde 3.2 pay alırken, 2011 yılı itibariyle pazar payımız yüzde 7 oranına çıktı. Önümüzdeki üç yıl sürecinde her yıl en az yüzde 50 büyüme hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Firma olarak 2011 yılını yüzde 34 büyüme ve toplamda 36 milyon TL ciro ile kapattıklarını kaydeden Atmaca, “Bu miktarın yüzde 14.2’lik kısmını kendi kesme-parçalama ünitemizden elde ettik. Ancak genel olarak bakıldığında 2011 yılı tavukçuluk sektöründe kârlılık açısından pek de verimli geçmedi. Üretim hammadde maliyetlerindeki artışa, dünyada yaşanan global krizin etkileri de eklenince zorlu bir yıl yaşandı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen sektör bir önceki yıla oranla yüzde 13 büyüdü ve özellikle ihracatta ciddi bir ivme kazandı. 2010 yılı sonunda kanatlı eti üretimi 1 milyon 430 bin ton iken 2011 yılı sonunda bu rakam 1 milyon 600 bin ton olduğu gözlenmektedir. Bu bağlamda Lezita firmasının büyüme hızına paralel olarak satış ve toplanan talepler de hızla artmaktadır” ifadesini kullandı.

Kanatlı etinde ileri işlenmiş grubunu tüketime daha çok sevk etmek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Haluk Atmaca, Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştırıcı ürünler geliştirdiğini savunarak, firmanın bu yıl ‘Pratik Şef’ isimli yeni ürün grubunu piyasaya sunduğunu hatırlattı.

Beyaz et tüketiminin iç piyasalarda halen yeterli bir rakama ulaşamadığının, yapılan istatistiklerle bilindiğini aktaran Atmaca, Avrupa Birliği ülkelerinde yıllık kişi başına tüketilen tavuk eti 30-35 kilo, ABD’de 38 kilo, bazı Arap ülkelerinde 30 kilo olarak belirlenirken, Türkiye’de bu rakamın sadece 13-15 kilo dolaylarında olduğuna dikkat çekti.

Ancak tavuk etine yönelik tüketimin son aylarda sürekli olarak artmasının sektörün geleceği için umut verdiğini ifade eden Atmaca, “Bir malın ihraç imkanı ne kadar güçlü olursa olsun, sektörleri iç tüketim ayakta tutuyor. Şu anda Türk cumhuriyetlerine tavuk eti ihracı devam ediyor. Diğer ülkelere de ihracat yapılabilmesi için hükümetin tavukçuluk sektörüne daha çok destek vermesi gerek. Sektörün 2023 yılı beklentisi tavuk etinde 122 milyon ton, yumurtada ise 72 milyon ton.

Sektör kendi ve bileşenleri ile birlikte bu sürece hazır olsa bile hükümetin de destekleyici olması bekleniyor. Buna paralel olarak 2023 ihracat hedefi için şirketlerin bir vizyon oluşturması ve bunu yaygınlaştırması, beraberinde bir kalite politikası belirlemesi ve bunu sürdürebilir hale getirmeleri gerekiyor” yorumunu yaptı.









kobiden.com

Ekleme Tarihi
16.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Atmaca, Pilliç markasıyla üretim de yapıyor
Link: Atmaca, Pilliç markasıyla üretim de yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız