Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ordu'da İyi Tarım Uygulaması ile verimlilik artacak

Fındık bahçelerindeki verimliliği arttırmaya yönelik başlatılan İyi Tarım Uygulamaları ilk sonuçlarını vermeye başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında üreticilerin bahçelerinden alınan toprağın analizi yapılıyor ve ne kadar ilaç kullanacağı üreticiye uygulamalı gösteriliyor. Bahçelerin kayıt altına alındığı ve sürekli izlendiği yöntemle sadece fındık ve bahçe korunmuyor, iyi tarım uygulamaları sayesinde bitkilerin, hayvanların ve doğal kaynakların da korunması sağlanıyor.


Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam yaptığı açıklamada, "Yaşanabilir bir çevre adına iyi tarım uygulamalarının ülkemiz için artık bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum." dedi. Sağlam şöyle devam etti: "Ordu’da fındıkta yaşanan problemleri çözmek için bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların sonucunda fındık bahçelerinde verimliliğin az olduğunu tespit ettik. Fındıkta verim düşüklülüğünün ortadan kaldırılması adına bu yıl ilk defa bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan İyi Tarım Uygulamalarını başlattık. İyi Tarım Uygulamalarının ilimizde, bölgemizde, ülkemizde fındık adına güzel şeyler ortaya koyacağına, ilimiz ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum."

Ordu’nun Yağızlı Köyü’nde İyi Tarım Uygulamalarının başladığı fındık bahçesinin sahibi Erkan Altunsoy da, iyi tarım uygulamalarına başlandığı günden bu güne fındığın kalitesinin geçen yıla oranla arttığını, birim başına daha fazla verim aldıklarını ifade etti.

112 bin kayıtlı çiftçisi ile Türkiye’nin en çok çiftçiye sahip ili olan Ordu’da 90 fındık üreticisi ile hayata geçirilen İyi Tarım Uygulamalarında, ileriki dönemlerde 12 bin çiftçi sayısı hedefleniyor.


ORDU (CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ordu da İyi Tarım Uygulaması ile verimlilik artacak
Link: Ordu'da İyi Tarım Uygulaması ile verimlilik artacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız