Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Birgi'de Organik Tarım Eğitimleri Tamamlandı

İZMİR (İHA) - Ödemiş'in Birgi beldesinde sürdürülen “Ödemiş Birgi Beldesi ve Köyleri Tarih ve Çevre Bilinciyle Organik Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim toplantıları önceki akşam yapılan yedinci oturumla birlikte tamamlandı.


Birgi Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bitki koruma bölümünden Prof. Dr. Serdar Tezcan ve Dr. Füsun Tezcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Organik Tarım Biriminden Hakkı Sacit, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik Tarım birimi personeli, Birgi beldesi tarım danışmanı ve çiftçiler katıldı.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) ile birlikte hazırlanan eğitim programında, “Organik Tarım Uygulamalarında Zararlı Yönetimi” ve “Organik Tarım da Önemli Yararlılar” hakkında Prof. Dr. Serdar Tezcan-Dr. Füsun Tezcan çifti katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Füsun Tezcan ayrıca katılımcılara doğa dostu öneriler içeren ev yapımı ilaç tarifleri verdi. Ev yapımı ilaç tarifleri katılımcıların çok ilgisini çekerken, toplantı da geç saatlere kadar devam etti.

Yedinci toplantıyla birlikte böylelikle Organik Tarım Projesi kapsamında farklı konulardaki eğitim programları da tamamlanmış oldu. Eylül ayından itibaren Organik Tarım Eğitim Toplantılarının tekrar başlayacağı bildirildi.

Ekleme Tarihi
17.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Birgi de Organik Tarım Eğitimleri Tamamlandı
Link: Birgi'de Organik Tarım Eğitimleri Tamamlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız