Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
En Güzel Kayısı Yarışması 

En Güzel Kayısı Yarışması'na 17 bin TL destek

MALATYA (CİHAN)- Malatya'da 'En Güzel Kayısı Yarışması' düzenlenecek. Yarışma için kentteki çeşitli kurumlardan 17 bin lira destek sağlanacak.


        Yarışmayla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri Malatya Valisi Ulvi Saran başkanlığında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde toplantıda bir araya geldi.

        Vali Saran, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl rekoltenin yüksek olmasına karşın aşırı fiyat düşüşünü önlemek ve üreticilerin mağdur olmaması için kayısı tüketiminin arttırılması gerektiğini belirtti.

        Özellikle kayısının yaş halinin yurt içinde ve yurt dışında tüketiminin sağlanması gerektiğine işaret eden Saran, ürünün üreticiden tüketiciye ve sanayiye yaş olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

        Ayrıca kayısının tanıtımının çok iyi yapılması gerektiğinin altını çizen Saran, kayısının tanıtımın yapılması ve yaş olarak tüketiminin sağlanması amacıyla her yıl 'En Güzel Kayısı Yarışması' düzenlendiğini anımsattı. Saran, bu yıl düzenlenen yarışmaya hep aynı üreticilerin katılımı yerine geniş kapsamlı katılımın sağlanmasını talep etti.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Ramazan Aytekin de kayısının, Malatya'daki 173 bin 400 hektarlık sulu tarım arazisinin 70 bin hektarında yetiştirildiğini kaydetti. 39 bin çiftçinin gelir kaynağı olan ve kente yıllık 400 milyon dolar getirisi bulunan Malatya kayısının alternatifi olmadığını ifade eden Aytekin, geçen yıl 122 bin ton olan rekoltenin bu yıl 149 bin 500 ton olarak tahmin edildiğini hatırlattı.

        Bu yılki rekoltenin yüzde 15'inde zedelenmelerin olduğunu dile getiren Aytekin, ''Rekoltenin yüksek olması kayısı fiyatlarının düşmesine sebep olmuştur. Bizim en önemli hedefimiz kayısının yüzde 10'unun yaş olarak tüketimini sağlamaktır.'' dedi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kayısı tarımının eğitimine büyük önem verdiğini belirten Aytekin, bu çerçevede organik ve gün kurusu kayısı üretiminin desteklendiğini belirtti.

        Yarışmaya, Malatya Belediyesi 3 bin 500, İl Özel İdaresi 3 bin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 2 bin 500, Malatya Ticaret Borsası, 2 bin 500, Malatya Ziraat Bankası 2 bin 500, Malatya Ziraat Odası 2 bin, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği bin olmak üzere toplam 17 bin liralık maddi katkı sağlanacak.
CİHAN

Ekleme Tarihi
17.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: En Güzel Kayısı Yarışması, 17 bin TL destek, malatya, kayısı
Link: En Güzel Kayısı Yarışması'na 17 bin TL destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız