Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Düzce Çileği Marka Olacak 

DÜZCE ÇİLEĞİ MARKA OLACAK


DÜZCE (İHA) - Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Örnek Çilek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında üretilen Düzce çileği hafta sonu Anıtpark’ta düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.


Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Kırsal Ekonomik Çeşitlilik - Örnek Çilek Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında Anıtpark’ta Düzce Çilek markasıyla yetiştirilen çilek çeşitleriyle ilgili lezzet testi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Kabarla, Redlans Hope, Sweet Ann, Dar Select, Elsanta, Fern, Haneoye, Seascope, Cristal çilek çeşitleri etkinlikte tanıtıldı.

Etkinlikte Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait standın yanı sıra Konuralp, Beyköy, Boğaziçi, Kaynaşlı ve Muncurlu bölgelerini temsil eden 5 stantta 60 üretici yer aldı. Çileğin yanı sıra Düzce’de üretilen birçok ürüne de yer verilirken, etkinliğe Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’da katıldı.
İsmail Bayram, çilek testine katılırken yaklaşık 10 çeşit çileğin tadına tek tek bakarak ankette oy kullandı.

Öte yandan Bayram, kadın girişimcilerin ürünlerini sergilemesi için kalıcı bir yer talebine değinerek, “Bugün burada kadın emeğini ilgilendiren bir etkinlik var. Kadının ekonomideki yeri, kendi kendini maddi anlamda idare edebilecek olmaları için gerekli etkinlikler yapılıyor. Elbette ki bu şekilde el işi ile değil ticari hayatın, yönetimin birçok noktasında kadınlar yer alıyor. Bu gün geçtikçe artıyor. Ancak bu imkanı olmayıp da kendi el becerileri ile bir şeyler yapıp kendi ekonomisine fayda sağlayabilecek, aile geçimine katkı sağlayabilecek durumda da birçok kadınımız var. Onlara tabi ki yerel yönetimlerin bazı imkanlar sunması gerekiyor. Biz 2009 yılından itibaren bu imkanları sunduk. Kadınlarımızın bu anlamda organize bir şekilde hareket edebilmeleri için bir takım imkanlar tanıdık. Şartlar değiştikçe ve geliştikçe farklı talepler oluyor. Tüm taleplere açığız. Daha kalıcı bir şey yapmak niyetindeyiz. Bununla ilgili yer ve zaman meselesi gündemde. Ancak şehrin belli noktalarında bu tür faaliyetlerle ilgili de çalışmalar yapabiliriz” diye konuştu.

Çilek testinin ardından tamamen Düzce çileğinden yapılan yaş pastayı Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu birlikte keserek birbirlerine ikram ettiler. Pasta kesimi sonrası ise stantları tek tek dolaşan protokol üyeleri bazı stantlarda diğer ürünlerin de tatlarına baktılar.

Ekleme Tarihi
19.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Düzce Çileği Marka Olacak
Link: Düzce Çileği Marka Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız