Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Keskinoğlu Grubu, rüzgar türbinlerinin sayısını artıracak

Keskinoğlu, 2012 ve 2013’te rüzgar türbini sayısını ve kojenerasyon ünitesi kapasitesini artıracak.

İSTANBUL - Keskinoğlu, 2010’da başladığı enerji üretimine geçen yıl 16 milyon TL daha yatırım yaparak toplam enerji ihtiyacının yüzde 70’ini üretmeye başladı. Sektörde bir ilk olarak uygulanan kojenerasyon ünitesi sistemini 5 milyon TL yatırımla hayata geçiren firma, geçen yıl bu sisteme ek olarak her birine 8 milyon TL yatırımla iki ünite daha kurdu. Ayrıca 2010’da 1 milyon TL yatırımla kurulan rüzgar türbiniyle yıllık 630 bin KW enerji üreten Keskinoğlu, 2012 ve 2013’te rüzgar türbini sayısını ve kojenerasyon ünitesi kapasitesini artıracak. Firma böylece, toplam enerji ihtiyacının yüzde 84’ünü üretmeyi hedefliyor.

Keskinoğlu olarak, ürünlerinin tüm ambalaj malzemelerinde geri dönüşümlü materyalleri kullandıklarını belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, viol fabrikalarında geri dönüşümlü kâğıtlardan üretim yapma, tavuk dışkısından organik gübre üretimi gibi birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu alandaki çalışmalarıyla 2004 yılında Manisa Valiliği Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “En Çevreci Tesis” ödülünü aldıklarını vurgulayan Keskinoğlu, “Önümüzdeki yıllarda aynı bakış açısıyla faaliyetlerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Ege Bölgesi’nin en büyük arıtma tesisini kurduk”

2008 yılında 4 milyon TL’lik yatırımla kurdukları arıtma tesisinin, Ege Bölgesi’nin en büyük arıtma tesisi olma özelliğini taşıdığını savunan Keskinoğlu, üretimdeki atık suyu, 2008 yılının Mayıs ayından itibaren birçok alanda kullandıklarını dile getirdi.

Tesiste yaptıkları arıtma işlemiyle 1 milyon 533 bin metreküp suyun tekrar kullanılmasını sağladıklarını söyleyen Keskinoğlu, “Bir yılda doğaya geri kazandırdığımız 2 milyon metreküp suyla; 6 bin 450 dekar zeytinlik, 4 bin 830 dekar üzüm bağı ya da 2 bin 750 dekar mısır tarlasının su ihtiyacı karşılanabiliyor” dedi.

Keskinoğlu olarak tüm süreçlerinde hem daha çevreci hem de enerji kaynaklarını daha verimli kullanan gelişmiş teknolojileri tercih ettiklerini vurgulayan Keskin Keskinoğlu, piliç eti üretiminde Türkiye’deki hava soğutma tünellerinin en büyüğü olma özelliğini taşıyan 4.5 kilometrelik bir soğutma tüneli kullandıklarını kaydetti.

“Yaklaşık 3 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz bu hava soğutma tünelinde, 0 ila 2 santigrat derece arasında tamamen hava soğutma işlemine tabi tutulan piliçler, tüm sularından yüzde 100 arındırılıyor” diyen Keskinoğlu, şunları ekledi: “Hava soğutma sistemi bakteri üreme riskini de minimuma indiriyor. Bu sistemle birlikte Türkiye’de ilk defa Keskinoğlu ürünlerinin raf ömrü, soğuk zincirin korunması halinde (0-4 derece arasında saklanması) 11 güne yükselmiş oldu. Keskinoğlu olarak kullandığımız hava soğutma işlemiyle yılda yaklaşık 468 bin metreküp su tasarrufu gerçekleştiriyoruz.”

“TÜKETİCİLER ARTIK DAHA BİLİNÇLİ”

Türkiye’de tüketicilerin birçok konuda artık çok daha bilinçli ve seçici hale gelmeye başladıklarını söyleyen Keskin Keskinoğlu, ürünlerini satın aldıkları markaların çevre alanındaki duyarlılığını ilgiyle takip eden ve tercihlerini bu yönde yapan bir kitlenin olduğunu ifade etti.

Özellikle küresel iklim değişikliğinin de etkisiyle bugün hem üreticiler hem de tüketicilerin artık çok daha hassas olduklarına dikkat çeken Keskinoğlu, “Ülkemiz bu konuda 10 yıl öncesine göre önemli bir yol kat etti. Önümüzdeki yıllarda bu alanda yapılan yatırımların daha da artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.






kobiden.com

Ekleme Tarihi
19.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler:  Keskinoğlu Grubu rüzgar türbinlerinin sayısını artıracak
Link: Keskinoğlu Grubu, rüzgar türbinlerinin sayısını artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız