Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakanlıktan Kırmızı Et Üreticilerine Kesim Başına 300 Lira Destek


Kırmızı Et Üreticileri Birliği Eskişehir Şube Başkanı Dinçer Gücüm, Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı'nın 2012 yılı için kırmızı et üreticilerine hayvan başına birliğe üye olunması şartıyla 300 liralık kesim desteği vereceğini söyledi. Gücüm, bu desteğin büyükbaş hayvanların kesimi için geçerli olduğunu kaydetti.


Gücüm, birlik olarak amaçlarının kırmızı et üreticisinin haklarını savunmak ve ithal et ticaretini engellemek olduğunu söyledi. Gücüm, bu bağlamda, kırmızı et üreticilerinin bir birlik çatısı altında olmasının önemini vurguladı.

"Birlik sayesinde hem haklarımızı savunmuş olacağız, hem de bakanlıktan gelen desteklerden istifade edeceğiz." diyen Gücüm, Eskişehir'de 100 bin adet erkek sığır olduğunu ancak 2011 yılında bakanlığın sağladığı 2 milyon liralık destekten yararlanamadıklarını ve paranın geri iade edildiğini belirtti.

2012 yılında kırmızı et üreticileri için uygulanan desteğin 6 milyon liraya çıktığının altını çizen Gücüm, şunları kaydetti: "Kırmızı et üreticilerine sesleniyorum. Bakanlık hayvan başına birliğimize üye olmanız şartıyla 300 liralık kesim desteği veriyor. Ayrıca Gıda, Tarım il ve ilçe müdürlükleri, belediyeler, muhtarlıklar, kasaplar, marketler ve kesimhaneler koordineli çalışmak zorundadırlar. Bu konuda bilinçli ve duyarlı olalım. Hem haklarımızı savunalım hem de et ithalatına engelleyelim." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bakanlık KırmızıEt Üretici Kesim 300 Lira Destek
Link: Bakanlıktan Kırmızı Et Üreticilerine Kesim Başına 300 Lira Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız