Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Denizlerimiz, Koroplast & Turmepa İşbirliğiyle Daha Temiz!

Bundan 30 yıl önce Türkiye’nin ilk çöp torbasını üreten Koroplast, bu sene 50 bin adet Jumbo Boy Çöp Torbası bağışlayarak DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın deniz kirliliği ile mücadelesine desteğini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana tam 18 yıldır ülkemizin kıyı temizliği için mücadele veren TURMEPA, Koroplast’ın da desteğiyle çalışmalarına devam ediyor.


Koroplast, Kıyı Temizliği Hareketi’ne 50 Bin Çöp Torbası Bağışladı!

Kamuoyunu deniz kirliliği konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen TURMEPA, yerel yönetimlere örnek olan katı ve sıvı atık tekneleriyle kıyı temizliği çalışmalarında, geri dönüşümlü Koroplast Jumbo Boy Çöp Torbası kullanılıyor.

Koroplast ve TURMEPA iş birliği kapsamında 2011 yılında 11 farklı kurum ve 235 kişiyle gerçekleştirilen Kıyı Temizleme Hareketi ile 356 kg plastik, 6 kg organik, 111.5 kg metal, 82.3 kg kâğıt, 45.8 kg cam, 56.15 tekstil ve 274 kg muhtelif olmak üzere toplam 957.65 kg atık toplandı.

Kıyı Temizleme Hareketi’nin dışında atık alım tekneleriyle, yat ve turistik tekne sahiplerinin uğrak yeri olan koylarda da mobil olarak hizmet verilmesi sonucu, 2011 yılında, toplam 52 bin 300 Adet Jumbo Boy Çöp Torbası’nı doldurabilecek kadar katı atık toplandı.

2012 yılında ise 15 gün içinde 116 kişi, 5 kurum ve 70 gönüllü ile “Akdeniz’i Temiz Tutalım” kampanyası çerçevesinde Koroplast’ın katkısıyla Kıyı Temizleme Hareketi gerçekleştirildi. Böylece deniz kirliliğinin doğal hayata olan etkileri konusunda hedeflenen toplumsal farkındalık daha geniş kitlelere ulaştırılabildi. Bu yıl düzenlenen çok sayıda etkinlik ile çok kısa bir süre içinde toplam 504 kg atık toplandı.

Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde de Koroplast ürünleri kullanılıyor.

Koroplast Hakkında:

Kalite ve teknolojisiyle tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten Koroplast, Türk tüketicisini 80'li yıllarda ilk defa çöp torbasıyla tanıştırdı ve planlı yatırımlarıyla sektöründe her zaman ilkeleri gerçekleştirdi. Koroplast bugün çöp torbası ve buzdolabı poşeti başta olmak üzere, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbasıyla birlikte geniş bir ürün yelpazesine sahip. Müşterilerinin desteği, 30 yıllık bilgi birikimi, teknolojik donanımı, AR-GE yatırımları ve uzman satış-pazarlama kadrosu sayesinde marka haline gelen Koroplast, ilklere imza atmaya ve tüketicilerinin içlerini rahat ettirmeye devam edecek.

Turmepa Hakkında:

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, 18 yıl içinde Türkiye’nin deniz odaklı önder sivil toplum kuruluşu haline geldi.

1995 yılında yayınladığı "Denizleri Koruma Deklerasyonu", IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 1996 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti.

TURMEPA 18 yılda hayata geçirdiği proje ve etkinliklerle 8 milyonu aşkın insanımıza ulaşmayı başardı; sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü “Sınırsız Mavi” adlı proje ile 6 milyonu aşkın öğrencimize deniz sevgisini aşıladı. Fethiye ve Samsun’daki Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi ile çevreye yatırım yapmaya devam eden TURMEPA, üç ayrı kıyı bölgemizde gerçekleştirdiği “Bölgesel Atık Yönetim Planı” ile yerel yönetimlere de örnek oluyor.

Ekleme Tarihi
21.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Denizlerimiz Koroplast Turmepa İşbirliğiyle Daha Temiz
Link: Denizlerimiz, Koroplast & Turmepa İşbirliğiyle Daha Temiz!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız