Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi 

Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi

Türkiye'de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve ilaç sanayisi, bira yapımında, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun kilo fiyatı belirlendi.


İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz başkanlığında, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Alparslan Dankaz, Tarbes AŞ İşletme Müdürü Sami Ökmengil, Ot-Gül Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kozpınar, Ziraat Odası Başkanı Hasan İpar ve ziraat mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, 2012 yılı yaş şerbetçi otu taban fiyatları tespit edildi.

Ziraat mühendislerinin hazırladıkları maliyet araştırması raporunda 3,8 masraf üzerine çiftçi karıyla beraber 4,85 lira gider cetveli üzerinden başlayan pazarlıklar Tarbes yetkililerinin kilogram başına verdiği 4,95 liranın üstüne çıkmaması toplantıyı uzattı.

Vali Yardımcısı Öksüz, çiftçiye iyi fiyat verilirse daha çok bakım ve verim alınabileceğini belirtirken Kaymakam Çağlar da 5,5 liranın çiftçinin geçimini kolaylaştıracağını, daha istekli ve verimli tarım yapılacağını söyledi.

5,5 lira fiyata Tarbes yetkililerinin itirazı üzerine Belediye Başkanı Yalçın ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dankaz, verilecek fiyatın 5 liranın altında olmamasında ısrar etti. Uzun süren pazarlıklar karşısında Tarbes İşletme Müdürü Ökmengil alt fiyat 5 lirayı kabul etti.

Buna göre 2012 fiyatları Provesgot-Ege cinsinin kilosu 5 lira, Erciyes ve Pazaryeri cincisinin 5,05 lira ve Aroma cinsinin fiyatı da 5,10 lira olarak belirlendi. (AA)

Ekleme Tarihi
23.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi şerbetçiotu
Link: Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız