Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Güneş tarlasıyla, tarlalar ücretsiz sulanacak
 

Burdur'un Büğdüz beldesinde, güneş enerjisinden sağlanan elektrik ile yapılan sulama sistemi (Fotovoltaik) çiftçiye ücretsiz hizmet verecek. Tarım sektöründe verimli ve düzenli sulama sistemini sağlamak için kurulan fotovoltaik teknoloji, güneşten üretilen enerjiyle sulama sağlıyor.


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle proje hazırlayan Büğdüz Belediyesi, yüzde 75'i hibe yenilenebilir enerji desteklemesi aldı. Yaklaşık 28 bin 971 TL maliyeti olan projenin açılışını Burdur Valisi Süleyman Tapsız yaptı. Solumanın elektrik masrafının çok çıkması nedeniyle belediye çareyi güneş tarlası kurmakla buldu. Ayrıca, fotovotaik sistemle üretilen fazla elektrik TEDAŞ'a satılacak.

Dünyada söz sahibi olabilmek için yeni teknoloji ve enerjilerin kullanılması gerektiğini dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Büğdüz'de kurulan güneş sisteminin gelişmenin göstergesi olduğunu belirtti.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız da Büğdüz'ün köklü bir geçmişe sahip olduğunu anlattı. Vali Tapsız, Büğdüz'ün, geçmişiyle olduğu kadar geleceğiyle de adından çok söz ettirecek bir yer olduğunu aktardı. Fotovoltaik projesinin yüzde 75'ini BAKA'nın karşıladığını bilgisini veren Valis Tapsız, yapılan sistemle yıllık 85 bin KW'lık elektrik üretileceğini söyledi. Vali, projeyle birlikte beldenin yıllık 25 bin lira tasarruf edeceğini de ifade etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan belde halkı memnuniyetini dile getirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Güneş tarlasıyla, tarlalar ücretsiz sulanacak
Link: Güneş tarlasıyla, tarlalar ücretsiz sulanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız