Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kocaeli 

Kocaeli'de Damlama Sulama İlk Ürünlerini Verdi

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin AB Projesi kapsamında Kandıra-Sucuali Köyünde kurduğu damlama sulama sitemi ilk ürünlerini verdi.


Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği projesi kapsamında “Kocaeli’de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu” adlı proje ile Kandıra-Sucuali Köyü’nde damlama sulama sitemi kurdu. 312 metrekare sera alanı ve 2 bin 500 metrekare açık alanda uygulanan damlama sulama pilot uygulaması ile sebzeler ürün vermeye başladı. Sağlıklı ve bol ürün almak için uygulanan projeyle topraktaki her bir fidan ayrı ayrı damlama yöntemiyle sürekli olarak sulanıyor. Sistem sayesinde sebzeler susuzluk riski yaşamıyor.

Sucuali Köyü’nde yaşayan Mustafa Özcan’ın arazisinde gerçekleştirilen örnek çalışmayla Büyükşehir Belediyesi, damlama sulama sistemini köylerde yaygınlaştırmaya çalışıyor. Sebzelerin sistem sayesinde kuraklık görmediğini belirten Mustafa Özcan, “Damlama sulama sitemi sayesinde her bitkiye gerektiği kadar su verebiliyoruz. Sulama sitemi ile bitkilere gübre, suyla birlikte sebzelere aynı anda verilebiliyor. Seramızda domates, salatalık, fasulye ve biber yetişiyor. Tarlada ise kavun, karpuz, patlıcan gibi ürünler bulunuyor” dedi.

Öte yandan örnek damlama sulama sitemini gören köylüler sistemi kendileri de kurmak için girişimlere başladılar. Çoğu köylü ürünlerini tankerlerle sularken damlama sulama sayesinde bu dert ortadan kalkıyor. Sistem üründeki verimi arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi, köylülere verdiği eğitimle ve uyguladığı yöntemlerle tarımda modernleşerek, ürün kalitesini ve miktarını arttırmayı hedefliyor.

Ekleme Tarihi
25.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kocaeli Damlama Sulama İlk Ürünlerini Verdi
Link: Kocaeli'de Damlama Sulama İlk Ürünlerini Verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız