Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Vali Kahraman: Boşa akan her su milli kayıptır

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, çiftçilerin sulama ihtiyacının karşılanması için etkili sulama sistemlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kahraman, "Boşa akan her su milli kayıptır.” dedi.


Karaman’ın Akçaşehir beldesinde yapılan ‘kapalı yer altı sulama sistemi’nin açılışında konuşan Vali Kahraman, geçen ay yaptıkları İsveç gezisindeki izlenimlerini aktardı. AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki’nin katıldığı törende konuşan Kahraman, “Yağışların az olması ve modern olmayan tekniklerle yapılan tarımsal sulamaların sonucunda yer altı sularında seviye git gide düşmüştür. Bu gerçekten hareket ederek tarımda sulama konusunda daha bilinçli davranmak zorundayız.” dedi.

Vali Kahraman, modern sulama sistemlerinin zorunluluk ve bir sorumluluk olduğuna dikkatleri çekerek sulamadaki maliyetlerin düşürülebilmesi için alternatif enerji kaynaklarını öne çıkarmak gerektiğini dile getirdi. Vali Kahraman, şöyle devam etti: “Bu alanda ilimizin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu her fırsatta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.

Bu süreçte atılması gereken en önemli adımlardan biri de bu alanda dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmek, farklı ülkelerin bu konudaki bilgi ve birikiminden faydalanabilmektir. Yapılan bu sistem ile Akçaşehir kasabamızda su israfının yüzde 40 gibi büyük bir oranda önlendiğini görüyoruz. Bu sistem ilerleyen zamanlarda İlimizde yaygınlaşacaktır. Kapalı sistem yeraltı sulama sisteminin kasabamıza, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Akçaşehir Sulama Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sarıbaş, açılışı yapılan sistemin yüzde 40'a varan oranlarda su tasarrufu sağladığını, toprak verimini artırdığını vurguladı.


KARAMAN (CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Boşa akan her su milli kayıptır, gıda, tarım, ziraat, sulama
Link: Boşa akan her su milli kayıptır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız