Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mandalina ve Enginardan Reçel ve Konserve Yapacak Tesis Açıldı 

Mandalina ve Enginardan Reçel ve Konserve Yapacak Tesis Açıldı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın finans desteğiyle S.S. Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yürütücülüğünde, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ortaklığı, Seferihisar ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin iştirakçiliğiyle yürütülen "İşlenmiş Mandalina ve Enginar Ürünlerinin Çeşitliliğinin Sağlanarak İç ve Dış Pazarda Yer Alması Projesi"nin kapanış toplantısı ve tesisin açılış töreni yapıldı.


Seferihisar ilçesi Ulamış Mahallesi'ndeki törende konuşan Kooperatif Başkan Vekili Arif Ertem, "Kooperatifimiz, 21 kurucu üyeyle 1969 yılında faaliyete başladı. Projemiz, ajansa sunulan 248 proje arasındaki 46 başarılı arasında yer aldı ve 2012 Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı'ndan destek almaya hak kazandı. Bu proje için 120 bin lira altyapı, 297 bin 450 lira da makine ekipman ve hizmet alımları olmak üzere toplam 417 bin 450 liralık yatırım yapıldı. Biz bir hayal kurduk, birinci aşamasını gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Şimdi ikinci bir hayalimiz var, o da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'ndan yararlanmak üzere başladığımız Zeytinyağı Dolumu ve Paketleme Tesisi Projesi'nin sonuçlandırılmasıdır." dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "İki sene öncesini hatırlarsanız, aşağıdaki tesis çökme noktasına gelmişti. Şimdi göğsümüzü kabartan bir tesis şeklinde. Bu tesisi kuranların ruhu şad olsun. Bugün burada açılışını yapacağımız tesis, 50 yıldır var olan ve sadece zeytinyağı üzerine çalışan bu tesise yeni bir ufuk kazandıracak. Artık mandalina reçeli ve enginar konservesi üretecek. Diliyorum ki bu tesisle Ulamış Kooperatifi ve Ulamış'ta yaşayan vatandaşlarımız bir taşla iki kuş vuracak. Hem ürünlerini daha iyi değerlendirme olanağı yakalayacaklar hem de ikinci kez aynı üründen değer elde etmenin önü açılmış olacak. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Mandalina reçeli ve enginar konservesi üretim tesisinden kısa vadede yurtiçine, uzun vadede ise yurtdışına ürün gönderilmesi planlanıyor.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mandalina, Enginar, Reçel, Konserve, Yapacak Tesis Açıldı, İZKA, Seferihisar
Link: Mandalina ve Enginardan Reçel ve Konserve Yapacak Tesis Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız