Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Kerem Küçükkorucu 

Küçükkorucu, tarım ile ilgili hedeflerini Sigortacı Gazetesi'ne anlattı.


“Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince uygulanan tarım destek kredisi, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sigorta bilincinin yaygınlaşması yönünde önemli bir adım.”



Bakanlar Kurulu’nda alınan karar kapsamında, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince, kredi kullanmak suretiyle yapılan yatırımlarda sigortaya konu olabilecek tarımsal varlıklarla tarımsal ürünlerin, işletme kredilerinde ise sigortaya konu olabilecek tarımsal ürünlerin kredi vadesi süresince en az kredi limiti üzerinden olmak koşuluyla sigortalanması zorunlu hale getirildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Ziraat Sigorta Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kerem Küçükkorucu, kredi uygulamasının detaylarını açıkladı.

ÇİFTÇİ VE SİGORTAYLA TANIŞMA KISMI ÇOK ÖNEMLİ

Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sigorta bilincinin yaygınlaşması yönünde önemli bir adım atıldığını söyleyen Küçükkorucu, “Çiftçinin bin bir emekle yetiştirdiği ürünü, hayvanı çeşitli risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Son yıllarda çiftçimizin ve tarımsal yatırımcımızın bu risklere karşı sigorta alternatifini daha bilinçli bir şekilde kullandığını görmekteyiz. Özellikle bir şekilde hasar almış sigortalımız sonraki yıllarda da sigorta yaptırmaya devam ediyor. Hatta bunu dostları, komşularıyla da paylaşıp yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor. Bu noktada çiftçinin sigortayla tanışma kısmı çok önemli. Sigortanın kredinin zorunlu bir parçası olması bu bilincin sağlanması için önemli bir başlangıç noktası. Ayrıca son kararnameyle getirilen sigorta zorunluluğu, çiftçimizin bugüne kadar kendisine sunulmamış ürünlerle tanışmasını sağlayacak ve önemli bir ihtiyacının karşılandığını hissettirecektir” dedi.

SİGORTA ZORUNLULUĞU TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

Küçükkorucu, tüm bunların yanı sıra sübvansiyonlu tarımsal kredilere getirilen sigorta zorunluluğunun tarım sigortaları branşının gelişmesinde tek başına yeterli olmayacağını ifade etti. Penetrasyonun artışını sağlayabilecek unsurları sıralayan Küçükkorucu,“Tarsim nezdinde çiftçinin ihtiyacı olan farklı riskleri teminat altına alacak ürünlerin oluşturulması, halen teminat kapsamında olmayan düşük faizli krediye konu diğer tarımsal üretim alanlarının da kapsama alınması, bölgesel teminatların verilmesi, kredi kullandırma aşamasıyla sigorta poliçesinin oluşturulma aşamalarının entegre edilmesi ve ÇKS güncellemelerindeki sıkıntıların giderilmesi fayda sağlayacaktır” dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarsim,ziraat bankası,tarim kredi kooperatifi
Link: Sigorta Zorunluluğu Tek Başına Yeterli Değil




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız