Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Vali Oğuz Hayvan Yetiştiricileri İle Bir Araya Geldi 

Davraz Dağı Kul Ovası’nda Mera İncelemesinde Bulunan Vali Memduh Oğuz, ‘Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı’ Projesi İçin Bu Bölgede 40 Dekarlık Alan Ayrılacağını Söyledi.

ISPARTA (İHA) -Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Saim Emre, Gıda-Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Taner Gökdoğan ve Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu ile birlikte Kul Ovası'nda küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, çobanlara hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Oğuz ziyarette yaptığı konuşmada, "Milli kültüründe yaylası olan, merası olan bir milletin, yaylalarını ve meralarını koyun ve keçi üreticilerine yasaklaması, tabir yerindeyse dar etmesini kabul edemeyiz. Elbette yeşilden yanayız, ormanlarımızın korunmasından yanayız, turizmden yanayız, dağ turizminden yanayız, ama bunlar teferruattır. Büyük Atatürk’ün söylediği gibi milletimizin hakiki efendisi üreten köylüdür. Bugün sofralarımızda eğer dünyanın aradığı doğal yoğurt, doğal ayran, doğal keçi ve koyun peyniri varsa bu arkadaşlarımızın sayesinde olmaktadır. O bakımdan bu yaylalar onların ata yurdu ve ata yeridir” dedi.

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin koyun ve keçi ıslahı için yer taleplerinin olduğunu belirten Vali Oğuz, "Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Projesi güzel gidiyor.Hem bu projeye bir merkez teşkil edecek şekilde, hem de üretilen keçi ve koyun ürünlerinin tanıtımının yapılacağı bir yere ihtiyaç olduğunu söylediler. Çobanisa Köyü’nde Davraz Kayak Merkezi yolu üzerinde hazineye ait 40 dekarlık bir alanı değerlendirmek istiyorlar. Bu yönde vilayetten izin talepleri var. Biz buna izin vermekle kalmayız, taşın altına elimizi koyarak gerekirse ortak da oluruz, çünkü buradan çok güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum” diye konuştu.

Günümüzde doğa turizminin yaygınlaştığını ifade eden Vali Oğuz; “Yörük çadırlarının ve on binlerce keçinin bulunduğu bir alan, bu alanda otel gibi, lokanta gibi vazife görecek çadırlar, yörük ayranlarının, yörük gıdalarının sunulduğu turistik yerler tahayyül eden binlerce insan var. İnşallah böyle bir proje gerçekleştirilirse meselenin ekonomik boyutu da tamamlanmış olur” dedi.

Ekleme Tarihi
27.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Vali Oğuz Hayvan Yetiştiricileri İle Bir Araya Geldi, gıda, tarım
Link: Vali Oğuz Hayvan Yetiştiricileri İle Bir Araya Geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız