Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Beyoğlu Köyü Ihlamur Şenliği Yapıldı

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi Beyoğlu köyünde bu yıl 6’ncısı yapılan Geleneksel Ihlamur Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklerde ıhlamur ağalığına ise Ramazan Demirkıran seçildi.


Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ihlamur Şenliği, Beyoğlu Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Hizmet Derneği, Köy Muhtarlığı ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile gerçekleştirildi. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Mürefte Jandarma Karakol Komutanı Ayhan Baydur, Tekirdağ Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Beyoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fikri Özel, yaptığı konuşmada “Köyümüz 55 haneden oluşan küçük bir köydür. Ama bizim gönlümüz büyüktür. Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz Ihlamur Şenliği ve 4’üncüsünü düzenlediğimiz Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programıyla gönlümüzdeki bu sevgiyi paylaşıyoruz” dedi.

Ihlamur Ağası Necdet Düzgen de yaptığı konuşmada, Şarköy’ün en ücra köylerinden olmasına rağmen, 6’ncısı düzenlenen şenliğin, çevre köylere de örnek olmasını dileyerek, “Bizler şenliğin en iyi şekilde olması için elimizden gelen gayreti gösterdik.” dedi.
Şenlikte; Rumeli şarkılarında, Orhan ve Kemal ikilisi sahne alırken, Şarköy Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Şehit Öğretmen Neşe Alten İlköğretim Okulu Öğretmeni Ali Gargı tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Çocuk Korosu, Mahalli Sanatçı Mustafa Karayer’in de neyi ile eşlik ettiği, ağırlıkla çocuklardan oluşan saz grubuyla, birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Çocuklardan oluşan Tekirdağ Teakvando ekibinin gösterilerinin ardından, Çorlu Dans Grubunun modern dansları izlendi.

Şenliğin sunucusu cazgır Recep Koşar, ortama uygun manilerle süslediği konuşmasını, açık artırmaya çıkardığı koyun için protokol türbininde para topladı.

2013 yılı ağalık seçimleri için adaylar belirlendi.Kıran kırana gecen Açık artırma sonunda Ağalık 5 bin 500 TL veren Ramazan Demirkıran da kaldı. Demirkıran yaptığı konuşmada “Şenliği önümüzdeki yıl da en iyi şekilde devam ettirerek, sosyal bir faaliyet olan bu örnek girişimin, Tekirdağ’ın diğer köylerinde de bu tip organizasyonlar olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Şenliğe katılanlara pilav ayran, tatlıdan oluşan ikram verildi.

Şenlik komitesi, protokolde üyelerine teşekkür belgesi ve plaketle birlikte ıhlamur dağıttı. Şenlik yerel sanatçıların söylediği şarkılara son buldu.

Ekleme Tarihi
27.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Beyoğlu Köyü Ihlamur Şenliği Yapıldı
Link: Beyoğlu Köyü Ihlamur Şenliği Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız