Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GTO, ABD’deki gıda fuarına çıkarma yaptı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında ABD’nin Washington eyaletinde düzenlenen Summer Fancy Food Show 2012 Gıda Fuarı’na gezi düzenlendi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamada, 80 ülkeden 2 bin 400 firmanın stant bazında katıldığı ve yaklaşık 50 bin ziyaretçi tarafından gezilen fuarda, Gaziantepli firmaların, ürünlerini katılımcı firmalara tanıtma fırsatı buldukları ifade edildi. Heyet programı kapsamında New York’ta faaliyet gösteren Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi.

GTO ve Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası arasında ileriye yönelik olarak yapılabilecek işbirlikleri hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. Heyete başkanlık eden GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Yıldırım tarafından Gaziantep sanayisi ve ekonomisi ile ilgili yapılan bilgilendirme sonrasında her iki oda tarafından bundan sonraki süreçte yapılacak ortak çalışmalarla, Gaziantep ve ABD arasındaki işbirliğinin daha üst seviyelere taşınması gerektiğinin altı çizildi.

Her iki oda temsilcileri önümüzdeki dönemde ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapılacak her türlü etkinlik ve projede işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Toplantının son bölümünde ise Türkiye Cumhuriyeti Washington Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı, ABD pazarı hakkında gıda firmalarına bir sunum yaparak, son durumu, ihracat potansiyeli taşıyan gıda ürünleri, dikkat edilmesi gereken hususlar ve ataşeliğin firmalara sunduğu hizmetler konusunda bilgiler verdi.


GAZİANTEP (CİHAN)

Ekleme Tarihi
27.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: GTO, ABD deki gıda fuarına çıkarma yaptı
Link: GTO, ABD’deki gıda fuarına çıkarma yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız