Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiftçiler, Mazot ve Gübre Desteği İçin Yıl Sonuna Kadar Başvurabilecek


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere ödenecek 2012 yılı mazot, gübre ve toprak analizi desteği uygulamalarına ilişkin tebliğin, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Tebliğe göre, desteklerden yararlanmak isteyen çiftçiler, yıl sonuna kadar müracaatta bulunması gerekiyor.


Konu ile ilgili açıklama yapan Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "2012 yılında ÇKS'ye kayıtlı olan ve bu tebliğde mazot, gübre ve toprak analizi destekleme uygulamaları ile ilgili belirtilen usul ve esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere dekar başına olmak üzere destek verilecek. Buna göre, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze, meyve alanları için 4 lira mazot, 5 lira gübre desteği verilecek. Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için 6,4 lira mazot ve 6,3 lira gübre desteği, süs bitkileri, özel çayır mera ve orman emvali alanları için 2,7 lira mazot ve 3,7 lira gübre desteği, toprak analizleri için ise 2,5 lira destekleme ödemesi yapılacaktır." dedi.

Özkan Kayacan, mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, tebliğin yayımı ile birlikte ilçe müdürlüklerince köy/mahalle/kasaba seviyesinde oluşturulan müracaat takvimi doğrultusunda ve en geç 31 Aralık 2012 günü mesai bitimine kadar başvurması gerektiğini söyledi.

Kayacan'ın verdiği bilgiye göre, çiftçilerin ÇKS'ye kayıtlı oldukları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapmaları şart. Başvurularda ÇKS bilgilerinin güncellenmesi, kaydı yoksa kaydın yapılması esas alınacak. Üreticilerin 50 dekar ve üzeri parsellerinden kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmeleri için son müracaat tarihi olan 31 Aralık 2012 tarihine kadar toprak analizi yaptırmaları gerekiyor. 50 dekardan küçük tarım arazileri için bu şart aranmayacak. Çiftçilerin mağdur olmamaları için son ana kadar beklemeden gerekli müracaatları yapmaları istendi.

Özkan Kayacan, başvuru sırasında çiftçilerden mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvuru dilekçesi, ÇKS kaydını güncelleştirmemiş çiftçiler için güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu ve çiftçi belgesi, toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerden toprak analizi formu ve analiz raporu istenileceğini ifade etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiftçi, Mazot, Gübre, Desteği, Yıl Sonuna Kadar Başvurabilecek
Link: Çiftçiler, Mazot ve Gübre Desteği İçin Yıl Sonuna Kadar Başvurabilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız