Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Durak Fındık, yeni sezona yeni yatırımla girecek


Durak Fındık, kavrulmuş fındık üretim kapasitesini iki katına çıkaracak.


SAKARYA - Yeni sezona yeni yatırımla girmeye hazırlanan Durak Fındık, kavrulmuş fındık üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. 5 bin metrekare kapalı alan yatırımı ile toplam kapalı alanını 13 bin metrekareye ulaştıracak olan Durak Fındık, işlenmiş fındık ihracatını da 17-18 milyon kiloya çıkarmayı hedefliyor.

Yeni yatırım çalışmaları ve hedefleri ile ilgili olarak bilgiler veren Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, yeni yatırımla birlikte daha kaliteli ve hijyen üretim yapacaklarını söyledi. Kadir Durak, Hendek tesislerine yaptıkları ek yatırımın tamamını öz sermaye ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yeni yatırımlarımızla birlikte çalışan sayımızı artıracağız. Bu sektörde ulaşılan son teknoloji makinelerle yaptığımız bu yatırım bizi daha güçlü bir konuma getirecek. Toplam yatırım maliyeti 7 milyon dolar civarında olacak” dedi.

Şu anda sektörde ciro olarak ikinci sırada yer aldıklarını dile getiren Durak, en fazla fındık ihracatı yapan kuruluşlar arasında ise beşinci firma olduklarını vurguladı. Durak, “120 milyon dolar civarında ihracat hedefliyoruz. Bu yeni yatırımlarımızla ilk üçte yer almayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımız bize ve ülkemize ihracat anlamında ciddi bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yeni pazarlar Rusya, Çin ve Hindistan

Kadir Durak, yeni yatırımla birlikte üretimde çeşitliliğini de artırmayı planladıklarını belirterek, yeni pazarlar olarak Rusya, Çin ve Hindistan gibi büyüme ve satın alma potansiyeli olan ülkeleri hedeflediklerini söyledi. Türk fındığının kurtuluşunun ihracatta olduğuna dikkat çeken Durak, şöyle devam etti:

“70 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Hendek tesislerimizde kıyma, püre ve bütün fındık olmak üzere üç ana kalemde ürettiğimiz işlenmiş fındığı 20 ülkeye ihraç ediyoruz. Avrupa ve Amerika bizim için önemli bir pazar. En fazla ihracat yaptığımız ülke Almanya. Ancak, yeni pazar olarak Rusya, Hindistan ve Çin gibi büyüme potansiyeli ve satın alma kabiliyeti olan ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz.” Türk fındığının bu pazarlara mutlaka girmesi gerektiğine değinen Durak, “Ekim alanlarını sınırlamak doğru bir yaklaşım değil. Elimizde ürün var ve bunun pazarlanması gerekiyor. Çözüm ihracatta” yorumunu yaptı.  
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: fındık
Link: Durak Fındık, yeni sezona yeni yatırımla girecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız