Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Milas’ta Bodur Elma Hasadı 

MİLAS’TA BODUR ELMA HASADI

MUĞLA (İHA) - Muğla’nın Milas ilçesinde bodur elma hasadı törenle yapıldı.
 
İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma Vakfı’nın Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük köyünde uygulamaya konulan bodur elma üretiminde önceki gün hasat mutluluğu yaşandı. Törenli hasada, ilçe protokolü de katıldı.

Üretici Hasan Özdemir’in gerçekleştirdiği bodur elma üretiminin hasat törenine Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, Milas İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Milas İlçe Mal Müdürü Mehmet Bağatarhan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Ağaçlıhöyük Köy Muhtarı İlgin Yıldırım, İlçe Tarım Müdürlüğü personeli katıldı.

İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, benzer projelerin Milas’ta 2002 yılından bu yana yürütüldüğünü ifade ederek; “İlçemizde meyveciliğin geliştirilmesine yönelik ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak için, üreticilerimize yönelik 2002 yılından beri çalışmalar yapılıyor. Bu güne kadar incir, zeytin, bağ, çilek, enginar, bodur elma, kekik, bodur armut ve bodur kiraz üretimlerine yönlendirmek için projeler hazırlandı. Bu projeler kaymakamlığımızın olur ve destekleri ile hayata geçirilmeye çalışılıyor. Projelerin bir kısmı Sosyal Riski Azaltma (SRAP) bir kısmı İl Özel İdare kaynaklı, bir kısmı ise üreticilerin kendi öz kaynaklarınca finanse edilerek desteklenmiştir. Bugün Ağaçlıhöyük köyünde Srap destekleri ile 5 dekar alanda starking ve gala çeşitleriyle bodur elma tesisi kuran üreticimizin hasat çalışmalarını gördük. Bu tesisin teknik amaçlı konuları ilçe tarım müdürlüğümüz tarafından desteklenmiştir.” şeklinde konuştu.

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise; “Bundan 4 yıl önce elma fidanları dağıtıldı. Bu kapsamda yapılan projelerin hepsi başarıya ulaştı. Projeyle ilgili birçok örnek bahçe bulunmaktadır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda çiftçilere yönelik her türlü projeyi hayata geçireceğiz. Bu projeler için kaynak oluşturuyoruz. Yöreyle ilgili yapılacak olan hayvancılık, fidancılık, meyve bahçeleri ile ilgili projeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Akay ile konuştuk. Özellikle bu projeler içinde en çok zeytincilikle ilgili faaliyetlere önem veriyoruz. Proje kapsamında fidanlar çiftçilerimize ücretsiz dağıtılıyor. Tarım konusunda ciddi ilerlemeler kaydettik fakat bu projeleri yeterli bulmuyorum daha fazla geliştirmeyi ve uygulamayı düşünüyorum.” dedi.

Ekleme Tarihi
30.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Milas, Bodur Elma, elma, hasat
Link: Milas’ta Bodur Elma Hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız