Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2. Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali kutlandı

Adilcevaz Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali' çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Belediye Meydanı'nda düzenlenen festivale katılan Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, festivallerin birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirtti. Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali'nin hayırlı olmasını dileyen Dilsiz, "Bu festivaller o bölge insanlarının birlik, beraberliğine katkı sunuyor. Adilcevaz, ecdadımızın bu toprakları vatan yaptığı ilk yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Bu festivaller, birlik ve beraberliğin tescillenmesidir." diye konuştu.

Kaymakam Dilsiz, Adilcevaz cevizinin dünya literatüründe dereceye girerek kalitesini kanıtladığını belirtti. Ceviz diyarı ilçede şu an kayıtlara göre 40 bin adet ceviz veren meyve ağacı olduğunu ifade eden Dilsiz, ilçede ceviz üretiminin ikram ve hediyelik amaçlı yapılmasından ziyade, artık istihdama ve ilçe ekonomisine olan katkısının artırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Dilsiz, "Adilcevaz, doğal ceviz bahçesi konumunda. İlçede artık ceviz üretiminin projelerle artırılması gerekiyor. Festivalin hayırlı olmasını ve uzun yıllar devam etmesini diliyorum." dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy da 'Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali'nin 2.'sinin kutlandığını hatırlattı. Göksoy, "Türkiye, gerçek bir manada değişim ve gelişim göstermektedir. Adilcevaz Belediyesi olarak bu gelişmelere ayak uydurma ve yıllardır sıkıntı çektiğimiz hizmetlere de bir bir kavuşmanın engin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Halk Bankası, ilçe tarım binası ve şehir stadyumunun açılışı yapıldı. Festival kapsamında, sportif branşlar ile ceviz, ceviz reçeli üretimi, ceviz fidanı ve ceviz bahçesi yetiştiriciliği dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri davetliler tarafından verildi.

Festivale, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İl Tarım Müdürü Bülent Kokmaz, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİTLİS (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 2. Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali kutlandı
Link: 2. Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali kutlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız