Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pirinç, krize meydan okuyor

İSTANBUL (İHA )Pirinç piyasasının önemli aktörlerinden Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "2011'i yüzde 25'lik büyüme ile kapattık. 2012'nin ilk çeyreğinde yurtiçi satışlarımızda yüzde 21 oranında artış yaşadık, hedefimiz pazar payımızı yüzde 30 arttırmak" dedi.

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin pirinçte dışa bağımlılığının azaldığını dile getirerek yeni büyüme hedeflerini yüzde 30 olarak açıkladı. 2012 yılının pirinç üretimi açısından bereketli bir yıl olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "2010 yılında çeltik üretimi 860 bin ton, 2011 yılında ise 900 bin ton civarında gerçekleşti. Çeltik üretiminin artmasıyla dışa bağımlılığın azaldığını gözlemliyoruz" dedi.

Türkiye'nin tarımsal ürünler alanında dışa bağımlılığının azalmasında akılcı politikalar ve olumlu hava koşullarının da rolünün olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kapsamlı tarım politikalarıyla ithalatçı ülkeler kategorisinden sıyrılabiliriz. Özel sektör ve devlet el birliği yapmalı ve yeni çözümler üretmeli" diye konuştu. Sezon Pirinç'in, 2011 yılını yüzde 25 ciro artışıyla kapattığını dile getiren Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "Bu yılın ilk çeyreğine bakıldığında da yurtiçi satışlarımızda yüzde 21'lik bir büyüme kaydettiğimiz görülüyor. Hedefimiz 2012 yılında pazar payımızı yüzde 30 oranında arttırmak" dedi.

Avrupa'da yaşanan makroekonomik dengesizlikler nedeniyle 2012 yılında yeni yatırımlar planlamadıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu yılı kendimizi yenileme yılı ilan ettik. Spesyal ürünlerimiz arasına siyah ve kırmızı pirinç ile siyah fasulyenin ardından, siyah beluga mercimeğini de ilave ederek insanımızı farklı lezzetlerle buluşturmak istedik.

Gıda sektörünün krize en dayanıklı sektör olduğunu dile getiren Mehmet Erdoğan, "Ekonomik dengesizliklerin yaşandığı dönemlerde farklı sektörlerde daralmalar yaşanır. Bu dönemlerde de yatırımcılar özellikle gıda sektörüne yönelir. Çünkü gıda hayati bir ihtiyaçtır" dedi. Sezon Pirinç calrose, baldo, basmati, jasmine, osmancık, kırık pirinç, kepekli, risotto, siyah pirinç, kırmızı pirinç olmak üzere 10 pirinç türü ile 22 değişik tarım ürününü yerli ve yabancı tüketiciyle buluşturuyor.

Ekleme Tarihi
01.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Pirinç, krize meydan okuyor, gıda, tarım
Link: Pirinç, krize meydan okuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız