Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yaylada danışmanlık hizmeti 

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yaylada danışmanlık hizmeti

MALATYA (CİHAN)- Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Yama Dağı eteklerindeki yaylalarda konaklayan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine tarım danışmanlığı hizmeti verdi.


        Birlik Başkanı İhsan Akın, yaptığı açıklamada, Hekimhan ilçesindeki Yama Dağı eteklerinde konaklayan küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldiklerini belirtti.

        Gerçekleştirdikleri toplantılarda üreticilere danışmanlık hizmetleri, mera sıkıntısı, verilen destekler ve hayvan kayıtları ile ilgili bilgi verildiğini anlatan Akın, şöyle devam etti: “Birlik olarak yetiştiricilerimizin ürün kalitesini arttırmak verimliliğini yükseltmek ve problemlerini çözmek adına buralara geliyoruz kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Ancak meralara ve yaylalara çıkışlarda yol açma çalışmalarının tam anlamıyla yapılmamasından kaynaklanan sorunlar devam etmektedir. Bu sorunların uzun vadeli olarak çözüme kavuşturulması gerekiyor. Yaylacıların bir problemlerinin ise temel ihtiyaçların giderilememesi sorunudur. Bu konu ile ilgili 2010 yılında proje hazırladık. Ancak projemiz destek görmedi. Bu yüzden yeniden proje hazırlayıp, devletin ilgili kurumlarına sunacağız. Yerel yöneticilerin de yüzyıllardır bu yaylaları kullanan insanların su, elektrik, tuvalet ve banyo gibi temel ihtiyaçlarına çözüm bulmada yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda ödenek ayrılmasını talep ediyoruz. Çünkü kırsalda ikamet eden ve bu yaylaların bekçiliği ve doğallığını koruyan yetiştiricilerimiz önemlidir. Küçükbaş hayvancılığın doğal hayvancılığın devam edebilmesi kırsaldaki göçün önlenmesi için bu çalışmalar yapılmalı ve önemli ölçüde desteklenmelidir.”

        Birlik veteriner hekimi Muhammet Ali Ceylan da özellikle bulaşıcı hastalıklar, yemleme aşılama, kalitenin arttırılması ve hijyenin sağlanması konularında yetiştiricileri bilgilendirdiklerini anlattı. Boztepe eski köy muhtarı Mehmet Karadoğan, bu yıl kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle yayla yollarının uzun süre kapalı kaldığını, bu konuda köklü çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
CİHAN

Ekleme Tarihi
01.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yaylada danışmanlık hizmeti
Link: Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yaylada danışmanlık hizmeti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız