Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hayalet avcılık denizleri bitiriyor, caretta ve çocuk 

Hayalet avcılık denizleri bitiriyor

Balıkçıların denize atıp toplamadıkları ağlar, deniz canlılarını yutuyor. Bu 'hayalet av'ı engellemek için yasal düzenleme gerek.


‘GEF Küçük Destek Programı Türkiye ’ denizlerdeki ‘hayalet avcılığın’ önüne geçebilmek için iki sivil toplum örgütünün projesine destek oldu. Mavi Kilikyalılar Derneği, proje kapsamında Adana Yumurtalık’ta altı saha çalışması yaptı. Balıkçıların atıp toplamadığı 200 metrelik ağ üzerinde çalışmalar başladı. Şimdiye kadar 18 farklı tür ağlara takıldı. Bunlardan dördü nesli yok olmak üzere olan ‘yeşil deniz kaplumbağası’ydı.

Mevzuat istiyoruz

Dernek Başkanı Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balıkçılık Yönetimi öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Caner Enver Özyurt, “Nesli tehdit altındaki türler ağlara takılmışsa, ve canlı yaşıyorsa, kurtarıyoruz. Ancak diğer türleri olduğu gibi bırakıyoruz. Bir mevzuat oluşturulmasını istiyoruz. ABD ve Norveç bu konuda mevzuatlarını oluşturdu. Balıkçılar kaybettikleri ağları bildirmekle yükümlü oluyor...” AB uyum çerçevesi konusunda balıkçılık başlığı altında bu konunun yer almadığını belirten Özyurt, bu konunun yasal hale getirilmesi gerektiğini söyledi. GEF Küçük Destek Programı Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun ise “Denizlerin biyolojik çeşitliliğini hayalet avcılık ciddi tehdit ediyor. Türkiye ’de de yasal alt yapısı oturmamış durumda. Türkiye ’de iki başvuruyu değerlendirdik. Çanakkale Koza Gençlik Derneği ile Mavi Kilikya Derneği” dedi. Ocak ayında başlayan proje 2013 yılının mayıs ayında tamamlanacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hayalet avcılık denizleri bitiriyor
Link: Hayalet avcılık denizleri bitiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız