Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

“Güdül Enginarı” marka oldu

TARGEL personelinin çalışmalarıyla Güdül ‘enginar diyarı’ oldu



Akdeniz iklimi sebzelerinden olan enginar, çiftçinin girişimi ve Karacaören köyünde görevli TARGEL personeli Şevket Uzar’ın çalışmalarıyla artık Ankara’nın Güdül ilçesinde de yetiştiriliyor.
Güdül’ün enginar üreticileri, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde konserve fabrikalarında çalışırken enginarla tanışıyor. Diğer sebzelere göre ekonomik getirisi yüksek olan enginarın ekimi dört yıl önce TARGEL personeli Şevket Uzar’ın teşvikleriyle çiftçi Mustafa Uçar’ın tarlasında yapılmış.
Beypazarı’na kadar uzanan bölgede ekilen enginarın üretimi, bu yıl Karacaören köyünde on beş çiftçi tarafından yapılıyor. ‘Güdül Enginarı’ olarak anılan ve artık bir marka haline gelen enginarlar, İstanbul hallerinden gelen tüccarlara pazarlanmasının yanı sıra Ankara pazarlarında da tüketicinin beğenisine sunuluyor.
Merkeze bağlı Karacaören köyünde görev yapan TARGEL personeli Şevket Uzar, kahve ortamında alternatif gelir kaynakları konuşulurken bir anda enginar üretmeye karar verdiklerini anlattı. Şevket Uzar, daha öncesinde Ege Bölgesi ve Bursa’ya enginar soymak için giden çiftçilerin enginara yabancı olmadıklarını, ancak bu işe girişmeye cesaret edemediklerini söyledi.
TARGEL personeli Uzar, Karacaören köyü çiftçisinin enginar üretim sürecini ve o bölgede bu faaliyetin başlamasındaki katkısını anlattı.
Uzar, enginar üreticilerinin kendisinden daha çok gübreleme ve mantar hastalıklar konusunda yardım istediğine dikkat çekti.
Diğer sebzelere göre enginarın işçiliğinin kolay ve ekonomik getirisinin yüksek olduğunu aktaran Uçar, bu sebzenin Güdüllü çiftçiler için kazançlı bir alternatif ürün olduğunu sözlerine ekledi.
Enginar üreticisi Mustafa Uçar ise, batı bölgelerinde enginar komisyoncusu arkadaşları ve TARGEL Personeli Şevket Uçar’ın teşvikleri sayesinde enginar üretmeye başladığını söyledi.
Enginarın pazar sıkıntısı olmadığını ve yetiştirdiği enginarları daha çok İstanbul pazarına gönderdiğini belirten Uçar, enginarın bakımı ve üretimi hakkında da bilgi verdi.
 
 
 
 
 
 
http://www.tarimtv.gov.tr/ 

Ekleme Tarihi
04.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Güdül Enginarı marka oldu
Link: Güdül Enginarı marka oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız