Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TMO Genel Müdürü Köse: -''Buğdayın kalitesinin artmasında, TMO'nun prim sistemi etkili oldu. Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik'' 


TEKİRDAĞ (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, buğdayın kalitesinin artmasında TMO'nun prim sisteminin etkili olduğunu belirterek, ''Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik'' dedi.
 
Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği'ni ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya'nın bu yıl buğday üretimine çok önem verdiğini söyledi.
Üreticilere kaliteli ürün üretmelerinden dolayı teşekkür eden Köse, ''Burada, buğdayın kalitesinin artmasında, TMO'nun prim sistemi etkili oldu. Trakya'daki ajans amirliklerimizi ve şube müdürlüklerimizi gezdik. Ortalama kalitenin aynı olduğunu söyleyebiliriz. Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik. Bunda çiftçimizin ürünlerine özen gösterdikleri sonucu ortaya çıkıyor'' diye konuştu.
 
Tekirdağ TMO Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı da 2012 yılı üretimi olan buğdayın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin çok iyi çıktığını belirterek, şu ana kadar il genelinde 27 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fidancı, şunları kaydetti:
''Kaliteye pirim verildiğinden dolayı üreticimiz toprak analizi, ilaçlama, gübreleme ve sertifikalı kaliteli tohuma yöneldi. Bunun sonucunda da ortaya çok yüksek kalitede ürün çıktı. Açıklanan buğday fiyatının 0,665 lira olmasına rağmen üretilen buğdayın 0,685 liraya çıkması ürünün kalitesini göstermektedir.''
 
Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği'nde incelemelerde bulundu ve üreticilerle görüştü. 

Ekleme Tarihi
05.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tmo,buğday
Link: Buğdayın kalitesinin artmasında, TMO'nun prim sistemi etkili oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız