Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk Traktör , Doğrudan Ekim Günü düzenlendi 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Case IH işbirliği ile,Doğrudan Ekim Günü düzenlendi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Case IH, doğrudan ekim uygulamalarının benimsenmesi amacıyla Doğrudan Ekim Günü’nü düzenledi. Doğrudan ekim işlemi, daha az yakıt tüketmekten su ve rüzgar erozyonunu azaltmaya kadar birçok fayda sağlıyor.


6 Temmuz 2012, İzmir- Case IH, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü ile işbirliği ile Doğrudan Ekim Günü’nü düzenledi. Koruyucu toprak işleme uygulamalarının başında yer alan doğrudan ekim uygulamalarının anlatılması amacıyla, 5 Temmuz 2012 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe; akademisyenler, çiftçiler ve öğrencilerden oluşan 150 kişi katılım gösterdi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma ve Üretme Çifliği’nde yapılan Doğrudan Ekim Günü’ne Case IH, ithal edilen DD Serisi Doğrudan Ekim Makinaları ile destek vererek uygulama gerçekleştirdi.

Doğrudan ekim işlemi; topraktaki nem kaybını en aza indirmek, yabancı ot popülasyonunun azaltmak, daha az yakıt tüketimi sağlamak, su ve rüzgar erozyonunu azaltmak ve toprak sıkışmasını en aza indirgemek gibi faydalar sağlıyor. Aynı zamanda doğrudan ekim, süreklilik halinde topraktaki organik madde miktarını artırıyor ve toprak işleme ile geçirilecek olan zamandan tasarruf etmeye olanak tanıyor.

CASE IH, orta büyüklükteki araziye sahip üreticilere asılır ve çekilir tipleri mevcut olan DD Serisi Doğrudan Ekim Makinalarını gübreli veya gübresiz olmak üzere 4 ve 6 sıralı (DD40R-DD60R) modelleri ile sunarken, daha büyük arazilere sahip profesyonel üreticilere de çekilir tipteki 8, 10 ve 12 sıralı (DD80R-DD100R-DD120R) modelleri sunmaktadır.

Ekleme Tarihi
07.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk Traktör , Doğrudan Ekim Günü
Link: Türk Traktör , Doğrudan Ekim Günü düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız