Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tmo 

TMO Genel Müdürü Köse: ''Toprak Mahsulleri Ofisi olarak çiftçinin kara gün dostu olmaya çalışıyoruz'' 

BALIKESİR (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, ''Toprak Mahsulleri Ofisi olarak çiftçinin kara gün dostu olmaya çalışıyoruz'' dedi.

     Bandırma Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Köse, borsa yönetim kurulu başkanı Halit Sezgin, başkan yardımcısı Şükrü Funda, yönetim kurulu üyesi İsmail Tunçbilek, meclis üyesi Raif Ocak, TMO Şube Müdürü Ünver Kayran ve Borsa Genel Sekreteri Ertunç İşbay tarafından karşılandı.

     TMO Genel Müdürü Mesut Köse, ziyarette yaptığı konuşmada, bu yıl ülke genelinde Marmara ve Trakya bölgesindeki üreticilerden daha fazla ürün aldıklarını belirterek, ''Toprak Mahsulleri Ofisi olarak çiftçinin kara gün dostu olmaya çalışıyoruz. Ancak Toprak Mahsulleri Ofisi olarak piyasadaki dengeleri korumak adına çiftçi ve üreticimizi düşündüğümüz kadar sanayici ve tüccarı da düşünmek zorundayız'' diye konuştu.

     Köse, piyasalara yapmış oldukları müdahalelerin serbest ekonomideki dengeleri korumak adına yapıldığını söyleyerek, TMO'nun tek başına ürün aldığı ve pazarladığı bir ortamda rekabetten söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

     Borsa salonundaki tanıtımda konuşan borsa başkanı Halit Sezgin de Bandırma Ticaret Borsası'nın ülkenin önde gelen borsalarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Borsamız, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım yaptığı 5 borsadan biridir. Satış salonlarının faal olmadığı borsalarda üreticiler mağdur olmakta, yetiştirdikleri ürünleri satarken çok fazla kazanamamaktadır'' dedi.

     Konuşmaların ardından Köse'ye, borsayı ziyareti anısına plaket takdim eden Sezgin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

     Bir süre borsanın günlük salon satışını izleyen Köse, daha sonra borsanın özel gıda kontrol ve hububat laboratuvarı ile depolarında incelemelerde bulundu.

    

Ekleme Tarihi
07.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Toprak Mahsulleri Ofisi olarak çiftçinin kara gün dostu ,TMO
Link: Toprak Mahsulleri Ofisi olarak çiftçinin kara gün dostu olmaya çalışıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız