Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Adana 2.Mobil Bilişim Ve Finans Kongresi ‘ne Hazırlanıyor

 
ADANA (İHA) - İlki 2008 yılı Kasım ayında Hilton Oteli’nde gerçekleşen Gıda Tarımda Bilişim ve Finans Kongresi bu yıl Adana Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak yine Kasım ayında yapılacak.

Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, Adana Ticaret Borsası, Adana Sanayi Odası, Adana Tahıl Üreticileri Birliği, Adana Çiftçiler Birliği, Tarım Bilişimi Derneği, KOSGEB, Turkcell ve Bankaların da desteklediği 2.Mobil Bilişim ve Finans Kongresi’nin 14-18 Kasım 2012 TÜYAP Adana Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak Hilton Oteli’nde yapılacağı açıklandı.

Tarım sektöründe; verimliliğin artırılması, bilgi bütünlüğünün ve bilgi paylaşımının sağlanması, tüm paydaşların bilgiye ulaşımının kolaylaştırılması, kayıtların daha sağlıklı ve güncel tutulması, bilgi kullanımı yoluyla maliyetlerin düşürülmesi, bütünsel verimliliğin artırılması, tek tek aktörlerin, toplu olarak da sektörün daha fazla kazanması ve bu yolla kamuoyu yararının da sağlanması hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda, Adana’yı pilot bölge seçerek, entegre bir proje yürütülmesi amacıyla gerçekleşecek olan kongre ile ilgili ön bilgileri veren Kongre Koordinatörü Kemal Erdoğan, kongrenin ürün deseni, verimli toprakları ve gayretli çiftçileri ile evrensel düzeyde başarılı olan Çukurova'da yapılmasını anlamlı bulduğunu belirterek, Tarımsal Bilişim, Mobil teknolojiler, tarım sektöründe çarpıcı değişimlere yol açacak. Tarımsal üretimdeki bilgilerin kurumlar ile paylaşılması sektörün her an ulaşılabilir bilgiye dayalı üretim yapabilmesi üretim maliyetlerinin düşürmesini sağlayacağını vurguladı.

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“İleri tarım teknolojileri birbirleri ile veri iletişimi yapan tarım makineleri, daha ekonomik çevreci ve izlenebilir tarım yapmamızı sağlayacak. 2.Mobil Bilişim Finas Kongresi Türk tarımının öncü kentlerinden Adana ‘da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklediği Adana Tarım Paydaşları Bilgi Merkezi ve Hassas Tarım Veri Aktarma Merkezi il bazında ilk pilot uygulama olacak. Kongrede sektörün liderleri, sektör dernek başkanları, birlik başkanları, sektör genel müdürleri ve tarıma finans sağlayan bankalar bu değişimin dinamikleri olacak.

Kongrenin organizasyonunu ise Cine Tarım üstlenirken, kongre alt yapısı Olcartur tarafından sağlanacaktır. Tüyap ise lojistik destek verecek. Tarım; Tedarik, Hizmet, Finas, Bilişim, Mobil, Hizmet sektörü Adana TÜYAP Tarım Fuarı ile eşzamanlı yapılan kongre önemli tarım paydaşlarını buluşturup İleri tarım teknolojilerin üreticilere ulaşmasını sağlayacak. Kongreyle ilgili daha detaylı bilgiler ise www.gidatarimkongresi.com adresinde yer almaktadır. Türk tarımında yeni bir dönemi başlatacak olan bu kongreye ilgili herkesi davet ediyoruz” dedi.
 

Ekleme Tarihi
09.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Adana 2.Mobil Bilişim Ve Finans Kongresine Hazırlanıyor, kemal erdoğan, gıda, tarım
Link: Adana 2.Mobil Bilişim Ve Finans Kongresi ‘ne Hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız