Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çikolatadan döner yaptı 

Çikolatadan döner yaptı

Çikolatayı döner halinde kesip dürüm olarak müşterilerine sunan Choco Döner, Bursa’dan sonra Azerbaycan Bakü ve Kıbrıs Girne’de de açtığı şubelerle müdavimlerini artırıyor.


BURSA - İskender kebap ve döneriyle ünlü Bursa'da, başarılı bir inovasyon örneği sergilenerek çikolatadan döner yapıldı. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği çikolataya farklılık kazandıran Bursa Gıda, Choco Döner markasıyla Belçika çikolatası kullanarak çikolata döneri yaptı. Choco Döner, 20 derece sıcaklıkta, döner ocağı gibi özel bir mekanizmada bıçakla kesilerek, özel hazırlanmış hamurun üstüne serpiştiriliyor. Hamurun sıcaklığıyla eriyen çikolatanın üstüne fındık, ceviz gibi malzemelerin yanında özel soslar dökülüyor. Hazırlanan hamur dürüm sarılarak servis ediliyor.

'Yeni nesil lezzetler sunar' sloganıyla gıdada farkındalık yaratarak öncü olmayı hedeflediklerini ifade eden Bursa Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Topuzoğlu, yaklaşık 6 ay önce ilk şubesini açtıkları Choco Döner'i yılsonuna kadar 10 farklı noktaya taşımak istediklerini söyledi. Topuzoğlu, "Döner kebap fikrini çikolataya uyarlamak istedik. Bunun için 2011'in mayıs ayında Ar-Ge çalışmalarına başladık. Choco Döner markasını yaratınca da Waffle Art'ın sahipleri ile ortaklık sağladık. Değişik, esprili bir ürün ortaya çıkardık.

Yaklaşık 150 bin liralık bir maliyetle oluşturduğumuz Choco Döner'i, bu yılın Ocak ayında ilk şubemizi açtığımız Zafer Plaza'da tanıttık. Mart ayında Azerbaycan Bakü'de ikinci şubemiz ile hizmet vermeye başladık. Kıbrıs Girne'de özel bir otel bünyesinde üçüncü şubemizi geçen hafta açtık. Mardin, Malatya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi Türkiye'nin pek çok ilinden talep alıyoruz. Yılsonuna kadar şube sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Tüketimin sezona göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Topuzoğlu, kış aylarında yaz aylarından daha fazla sipariş aldıklarını aktardı.

Bayilik ve franchise vererek büyüdüklerini dile getiren Topuzoğlu, dikkatli ve emin adımlarla, titiz kararlar alarak hareket ettiklerini belirtti. Franchise verilen yatırımcılar için 12 bin 500 dolar ile 40 bin dolara kadar maliyeti olduğunu anlatan Topuzoğlu, "Alışveriş merkezlerinde daha çok kiosk şeklinde yer alabiliyoruz. Ancak talebe göre mağaza olarak da hizmet verebiliriz. Anahtar teslim bayiliklerle A'dan Z'ye her ihtiyacı biz temin ediyoruz.

Yatırımcının kendi inisiyatifine bırakmıyor, tek elden hizmet götürüyoruz. Kullanılacak stantlara, makinesine, personelin kıyafetinden kullanılacak çatalına bardağına kadar tüm ihtiyaçları biz temin ediyoruz. Sistemi kurup teslim ediyoruz" şeklinde konuştu. Choco Döner'i kendi imalatları olan özel karışım bisküvi tadında bir krep hamura sararak sunduklarını kaydeden Topuzoğlu, Bursa'da, Azerbaycan'da ve Kıbrıs'ta da aynı hamur ve çikolata kullanıldığı için hiçbir şekilde lezzet farkı olmadığının altını çizdi.

Topuzoğlu, hamuru yurtiçine likit, yurtdışına ise toz halinde gönderdiklerini belirtti. Her porsiyonda 80 gram civarında çikolata kullandıklarını ifade eden Topuzoğlu, markanın bilinirliğini ve tüketimi artırmak amacıyla fiyatları düşük tuttuklarını, porsiyonu 5 TL'den satışa sunduklarını söyledi.

10 bin dolarlık makine geliştirdi

Ürünün yaz kış aynı ısıda kalmasını sağlayabilecek özel bir mekanizma tasarladıklarını anlatan Topuzoğlu, bu makinenin patentini aldıklarını kaydetti. Topuzoğlu, "Üretim, pazarlama ve satış izinlerinin bize ait olduğu hem ısıtma hem soğutma işlemini yapan bir mekanizma yaptık. Makineyi belirli bir stabil sıcaklıkta tutuyoruz. Bu sistemi sağlayan makinenin maliyeti yaklaşık 10 bin doları buldu. Halihazırda satışı bulunmayan ve Türkiye'de olmayan bir ürün" şeklinde konuştu.

Gerçek Belçika çikolatasından üretim

"Çikolata diye yediğiniz her şey çikolata değildir" diyerek tüketiciyi uyaran Topuzoğlu, kokolin diye tabir edilen kakao kitlesi daha az, yağ oranı daha fazla olan çikolatalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Topuzoğlu, 55- 60 derecede bile erimesi zor olan bu gıdanın yendiğin direkt vücutta kaldığını ve sağlık açısından büyük bir risk oluşturduğuna dikkati çekti.

Choco Döner'in yüzde 100 gerçek Belçika çikolatasından yapılan bir ürün olduğunu vurgulayan Topuzoğlu, "Çikolata, seveni çok olan, ancak tüketilirken dikkat edilen bir ürün. Biz de bunun bilinci ile ana ürünümüz olan çikolatayı yüzde 100 gerçek Belçika çikolatası kullanıyoruz. Damar tıkanıklığı, kalp hastası olan birinin bile gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir çikolata türü. Herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir" dedi. Topuzoğlu, Choco Döner'in sütlü, bitter, beyaz, portakallı ve çilekli olduğunu sözlerine ekledi.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
09.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çikolatadan döner yaptı, gıda, tarım
Link: Çikolatadan döner yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız