Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Makine, Ekipman, Destekleme, Makine Ekipman Destekleme Başvuruları Başladı 

MAKİNE EKİPMAN DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI 

MUĞLA (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan makine ekipman destek başvuruları 3 Temmuz tarihinde başladı. Proje başvurusunda bulunacak yatırımcıların 30 gün içerisinde proje evraklarıyla birlikte İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.


Hibe desteği kapsamındaki makine ve ekipmanlar arasında, anıza doğrudan ekim makinesi arıcılık makine ve ekipmanı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, canlı balık nakil tankı, el traktörü, gübre dağıtma makinesi, patates söküm makinesi, silaj makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı ve zeytin hasat makinesi bulunuyor.

Başvuracak kişi ve kuruluşlarda, Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve Bakanlık tarafından oluşturulan belgesi istenen diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olması, kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri yararlanabilecek.
 
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının % 50’sine hibe yoluyla destek verilirken, hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL’yi geçemeyecek. Ancak sadece süt üretici birlikleri 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecekler.

Ekleme Tarihi
09.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Makine, Ekipman, Destekleme, Makine Ekipman Destekleme Başvuruları Başladı, gıda, tarım
Link: Makine Ekipman Destekleme Başvuruları Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız