Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ihracatı arttı
 
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ihracat kaydı 2012 yılı Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 artarak 2,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti -Söz konusu dönemde sektörün en fazla ihracat yaptığı ülkeler Irak, İran ve Azerbaycan oldu

ANKARA (A.A) - Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2012 yılı Ocak-Haziran dönemi Türkiye geneli ihracat kaydı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 oranında artarak 2,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde sektörün en fazla ihracat yaptığı ülkeler Irak, İran ve Azerbaycan oldu.
 
     Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne (OAİB) ait 2012 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracat kaydı ise 175,9 milyon dolar seviyesinde gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında arttı. Söz konusu dönemde Birliğin, Türkiye geneli ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatından yüzde 8,4 oranında pay aldı.
 
     Orta Anadolu Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,8 arttığını belirterek, ilgili dönemde en fazla ihracatın Irak, Libya ve Azerbaycan'a yapıldığını bildirdi.
 
     Irak'a olan ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34,2 artış gösterdiğine dikkati çeken Kahraman, Libya'ya ihracatın ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1082, Azerbaycan'a olan ihracatın ise yüzde 27 arttığını kaydetti.
    
     -Ağaç ve ahşap eşya sektörü-
    
     Kahraman, 2012 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 1,6 artarak 344,1 milyon dolar olduğunu ifade ederek, en fazla ağaç ve ahşap eşya ihracatı kaydının İran, Irak ve Azerbaycan'a gerçekleştirildiğini, İran'a olan ihracatın değer bazında yüzde 13,1, Azerbaycan'a yüzde 15,7 oranında düştüğünü, buna karşılık Irak'a olan ihracatın ise yüzde 28,2 oranında arttığını belirtti.
    
 
    -Kağıt ve karton sektörü-
    
     Türkiye genelinde ihracat rakamlarına bakıldığında 2012 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artış gerçekleştiğini vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:
 
     ''Söz konusu dönemde kağıt ve karton ihracatı en fazla Irak, İngiltere ve İran'a yapıldı. Geçen yıla göre, Irak'a olan ihracatımız yüzde 20,1, İngiltere'ye olan ihracatımız yüzde 35,9, İran'a olan ihracatımız ise yüzde 76,3 oranında arttı.''

Ekleme Tarihi
09.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ihracatı arttı, gıda, tarım
Link: Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ihracatı arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız