Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Lübnan’da En Büyük Limonata Rekoru Kırıldı 

LÜBNAN’DA EN BÜYÜK LİMONATA REKORU KIRILDI

BEYRUT (İHA) - Suriye’deki çatışmaların ülkeye sıçraması endişesiyle gergin günler yaşayan Lübnan’da halk, bugün en büyük limonata rekorunu kırarak eğlendi.


Lübnan’ın kuzeyindeki Batrun kentinde 400 genç, yaklaşık 2 bin 200 kilo limonu sıkarak “Dünyanın En Büyük Limonatası” rekorunu kırdı. Etkinliğe İran, Çin, Romanya, Hindistan, Endonezya, Danimarka, Hollanda, Avusturya, Kolombiya, Brezilya, Şili ve Türkiye’den bakanlar ve diplomatlar da katılırken, 5 bin 543 litre hacminde yapılan Batrun’un meşhur limonatası katılımcıların iştahını kabarttı.

Katılımcılardan Tania Shlala, “Bugün dünyanın en büyük limonatası için limon sıkıyoruz. Onları bir bardağa koyacağız ve 5 bin litreden fazla yapmamız gerekiyor” dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici ise, “Dünyanın en büyük limonatası yapılıyor. Şu anki rekor Çin’e ait. Gün sonunda bardağın içindekileri ölçeceğiz ve bakacağız Çin’in rekoru kırılacak mı diye” şeklinde konuştu.

Limonatada 2 bin 200 kilo limonun yanı sıra birer ton şeker ve buz ile 3 bin litre su kullanıldı. Elde edilen 5 bin 543 litre hacmindeki limonata, 285 cm yüksekliğinde ve 185 cm genişliğinde bir bardağa konuldu. Limonata yapımı için hazırlanan 100 metrelik masaya oturan yaklaşık 400 kişi, Çin’in Heilongjiang bölgesinin 4 bin 593,7 litrelik rekorunu kırmayı başardı.
 
Rekorun kırılmasıyla beraber dev bardaktaki limonata etkinlik için özel hazırlanmış birer litrelik şişelere doldurularak halka dağıtıldı.

Ekleme Tarihi
10.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Lübnan, En Büyük Limonata, Rekoru Kırıldı
Link: Lübnan’da En Büyük Limonata Rekoru Kırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız