Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çevik Flowers, Ekvator gülü yetiştirecek 

Çevik Flowers, Ekvator gülü yetiştirecek

Çevik Flowers, büyük başlı kokulu gül olarak tabir edilen ekvator gülü yetiştirmek için harekete geçti.

YALOVA - Çevik Flowers, büyük başlı kokulu gül olarak tabir edilen ekvator gülü yetiştirmek için harekete geçti. Türkiye’de bir ilki teşkil edecek çalışma kapsamında fideleri yurtdışından getirmeyi planlayan Çevik Flowers, ilk etapta sekiz dönümlük bir alan üstünde deneme ekimi yapacak. Firma, distribütörlük için Hollanda merkezli Schreurs firması ile görüşüyor.

Çevik Flowers, Çağlayan Çevik tarafından 13 yıl önce Hollanda’da kuruldu. Firma, 2006 yılında Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde 22 dönümü kapalı olmak üzere toplam 37 dönüm arazi üzerine 3.5 milyon euro yatırım bedelli Türkiye ayağını hayata geçirdi. Çevik Flowers Yönetim Kurulu Başkanı Sevcan Çevik, kesme orkide ağırlıklı olmak üzere her türlü çiçek, iç ve dış mekân süs bitkisi üretimi yaptıklarını, ayrıca beş yıldızlı otellerle de peyzaj alanında çalıştıklarını söyledi.

Mezatlar aracılığıyla bir ayda ülke geneline yaklaşık 15 bin adet kesme orkide gönderdiklerini belirten Çevik, önümüzdeki dönemde gül üretimine de yoğunlaşacaklarını kaydetti. Çevik, 18 kişi ile hizmet verdikleri seralarını 10 dönüm daha büyütmeyi ve toplam alanın yarısında yılın her günü gül yetiştirmeyi planladıklarını ve günde 26 bin gül kesip ülke geneline dağıtacaklarını anlattı.

Rusya’ya ihracat hedefi

Büyük başlı kokulu gül olarak tabir edilen Ekvator gülü yetiştirmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Çevik, “Projemiz Türkiye’de hem bir ilk olacak hem de örnek teşkil edecek. Hollanda merkezli Schreurs firmasıyla distribütörlük görüşmelerimiz sürüyor. Fideleri yurtdışından temin edeceğiz. İlk olarak sekiz dönümlük bir alan üstünde deneme ekimi yapacağız. İlerleyen dönemlerde bu rakamı daha da artıracağız. Hedefimiz sektörde başarılı çalışmalara imza atmak” dedi.

Hollanda'da bulunan merkezlerinde dünyanın hemen her yerine süs bitkisi ihraç ettiklerinin altını çizen Çevik, özellikle Rusya ve Azerbaycan pazarına giden çiçekleri önümüzdeki dönemde Türkiye'de üretip pazarlamayı hedeflediklerini vurguladı. Çevik, Irak ve İran gibi ülkelerin de hedef pazarları arasında bulunduğunu söyledi. Yalova’daki firmalarının Türkiye’nin mezatı haline getireceklerine işaret eden Çevik, böylece firmaların yurtdışından çiçek getirmek zorunda kalmayacağını kaydetti.

Çevik, 22 dönüm alana kurulu cam kaplı seralarının ise tamamen akıllı beyinle yönetildiğini, ısınma, damlama sistemli sulama ve havalandırma gibi sistemlerin otomatik olarak yapıldığını anlattı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çevik Flowers, Ekvator gülü, yetiştirecek, gül
Link: Çevik Flowers, Ekvator gülü yetiştirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız