Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ordu Su Ürünlerinde Geri Kaldı 

ORDU SU ÜRÜNLERİNDE GERİ KALDI

ORDU (İHA) - Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 100 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip olan Ordu’da iç su ve denizlerde ağ kafeslerle balık üretiminin her geçen yıl düştüğü, 2001 yılında Türkiye’de ilk 5'te yer alan üretim potansiyelinin bugün 18. sıraya kadar düştüğü belirtildi.


Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yayınlanan ‘Ordu Tarım ve Hayvancılığının Sektörel Değerlendirilmesi’ konulu bilimsel rapor ve değerlendirmelerin yer aldığı kitapta, Ordu’nun su ürünleri üretiminde her geçen gün geriye gittiği vurgulandı.

Kitapta, Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halen Perşembe ilçesi açıklarında 4 firmaya ait 6 adet işletmenin yanı sıra iç sularda da yaklaşık 250 tonluk üretim ile yılda toplam bin 500 ton su ürünleri üretimi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, ağ kafeslerde yatırım yapmak isteyen firmaların önündeki engellerin kaldırılması ve mevcut işletmelerin kapasitelerini artırmaları halinde yıllık üretimin 7 bin 500 tonu aşacağı kaydedildi.

“18. SIRAYA GERİLEDİK”

Açık denizle ağ kafeslerde balık üretimi yapmak isteyen firmaların önüne engeller çıkarıldığına, daha önce Perşembe ilçesi açıklarında kurulan ağ kafeslerin mahkeme kararıyla kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, “İlimiz 10 yıl öncesinde üretim potansiyeli açısından Türkiye’de ilk 5 arasında yer alırken bugün 18. sırada, Karadeniz Bölgesi’nde de 5. sırada yer almaktadır. İlimizde yatırımcıların müracaatları değerlendirilmiş olsaydı bugün toplam üretim kapasitesinin 7 bin 500 ton olması gerekirdi. İlimiz potansiyelinin rantabl olarak değerlendirilmesi halinde Karadeniz Bölgesi’nde 1., Türkiye genelinde ilk 5 il arasında yer alabiliriz” denildi.

Ekleme Tarihi
11.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ordu, Su Ürünleri, Geri Kaldı
Link: Ordu Su Ürünlerinde Geri Kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız