Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pazarlar 

Pazarlar'ın Verimli Toprakları Su ile Buluştu

Geçim Kaynağı tamamen tarıma dayalı olan Kütahya'nın Pazarlar İlçesi sulu tarıma geçti.

Pazarlar İlçesinde 1982 yılında yapımına başlanan ve 1990 yılında tam doluluk oranına ulaşan Pazarlar sulama gölet'i 2009 yılında İl özel idaresince kapalı sistem sulama boruları döşenerek tamamlandı.

İl Özel İdaresince kapalı sistem sulama sistemi 2009'da tamamlanan ve 30 yıldır hapis olan Pazarlar Sulama gölet'i suyu toprakla buluştu.

Pazarlar Sulama gölet'i 1982 yılında yapımına başlandığı ve 30 yıl sonra gölet'in suyu toprakla buluştuğu bildirildi. Gölet'in 2100 m3 havzası bulunuyor. Ayrıca Gölet'in 4500 dekar sulama havzası bulunuyor.

Pazarlar Sulama Gölet'inin işletmesini Pazarlar Belediyesi tarafından yapılacağı bildirilirken, Pazarlar ilçesinde araziyi sulamada vahşi sulamaya kesinlikle izin verilmeyeceği, sulamaların damlama ve yağmurlama olarak yapılacağı bildirildi.

Arazisini sulamaya başlayan Kamil Kul, " Gölet'imizin suyu yıllardır toprakla buluşmayı bekliyordu. Arazimde kurduğum sulama tesisi ile ürünümü yağmurlama sistemiyle sulamaya başladım. Arazime ektiğim yonca'yı belirli zamanlarda sulama yapıyorum. Bu yıl içinde 3 defa biçim yapmayı umut ediyorum. Tüm arazi sahiplerinin sulama tesislerini kurup sulamaya geçmelerini bekliyoruz. Devlet buruya büyük yatırım yapmıştır. Bu yatırımın kullanılmaya başlaması bizleri son derece memnun ediyor. Bizlere bu imkanları veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ise, " İlçemiz çiftçisi sulu tarımla tanıştı. Damla ve yağmurlama sulama sistemine geçilmesi için büyük çabalar sarf edildi. Gölet'imizin tüm işletmesi belediyemize aittir. Belediye olarak tüm çalışmalar tamamlandı. Sulama yapmak isteyenlerin belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Üreticilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. İlçemizin verimli topraklarında sulu tarımla birlikte ürün çeşitlerin çoğalmasını ve üreticilerimizin daha çok kazanmalarını istiyoruz. Gölet'imizin sulu tarıma geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - Kütahya - (İHA)

Ekleme Tarihi
12.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pazarlar, Verimli Toprakları Su ile Buluştu, su, sulama
Link: Pazarlar'ın Verimli Toprakları Su ile Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız