Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındıkta yüksek rekolte tahmini

Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: Türkiye'nin 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 35 civarında bir artış söz konusu.


GİRESUN - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Türkiye'nin 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 35 civarında bir artış olduğunu, bu durumun çiftçiyi son derece memnun ettiğini söyledi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu yılki fındık rekoltesinin 707 bin ton olarak tahmin edildiğini, bu rakamın ülke için çok fazla olmadığını söyledi.
Türkiye'nin, gerçekleştirdiği fındık ihracatının ülkelere göre dağılımı konusunda son yıllarda önemli mesafe aldığını ifade eden Akbaşlı, "Bugün Türkiye 280 bin ton iç fındık ihracatı yapabilen, bunun karşılığı 560 bin ton kabuklu fındığı Avrupa'ya satabilen bir ülke. Bu satışın üzerine 130 bin ton iç piyasayı da koyduğumuzda yaklaşık 700 bin ton fındığı hem içeride hem dışarıda değerlendirebilecek bir konuma gelmiştir. Dolayısıyla 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinin çok fazla olduğunu söylemek hem fındığa hem de çiftçilerimize haksızlık olur" dedi.

Fındıkta 6 lira fiyat beklentisi
 
Akbaşlı, geçen yıl Türkiye'nin ortalama 450 bin ton fındık rekoltesi olduğunu, bu artışın ihracat rakamlarına ve üreticiye olumsuz yansımayacağını düşündüklerini anlatarak, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 35 civarında bir artış söz konusu, bu da çiftçimizi son derece memnun etmekte. İnşallah bol mahsullü bir yılda fiyatların da iyi şekillenmesiyle çiftçimiz biraz nefes alır ve rahat eder. Geçen yıl fındığın az olması nedeniyle serbest piyasada ürün 5 ile 7,5 lira arasında alınıp satıldı. Bu sene yine bu bandın ortalaması olan 6 lira çiftçilerimizin aklından geçirdiği bir rakam."
 
 
 
 
 
 
http://www.dunya.com/
 

Ekleme Tarihi
12.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındıkta yüksek rekolte tahmini,Özer Akbaşlı
Link: Fındıkta yüksek rekolte tahmini




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız