Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bingöl’de Şüpheli Tavuk Ölümleri 

BİNGÖL’DE ŞÜPHELİ TAVUK ÖLÜMLERİ


BİNGÖL (İHA) - Bingöl merkez Topalan Köyü’nde son 1 hafta içinde 50’ye yakın tavuk telef oldu. Köye giden ekipler, ölü ve canlı kanatlı hayvanlardan numune alarak inceleme başlattı.


Bingöl merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan Topalan Köyünde ikamet eden Mahmut Karaş isimli vatandaş son 1 hafta içerisinde kendisine ait 20, diğer köylülerle birlikte toplamda 50’nin üzerinde tavuğun telef olduğunu söyledi. Tavuklarla birlikte 3 kedi yavrusunda aniden hastalanarak telef olduğunu belirten Karaş, kuş gribinden şüphelendiklerini ifade etti. Telef olan kanatlı hayvanların kafa kısmında şişkinlik ve ağız kısmında ise salya aktığını belirten Karaş, bu belirtilerle birlikte hayvanların 3-4 saat içerinde telef olduğunu söyledi. Kümes hayvanlarında meydana gelen bu ani ölümlerin kendisini korkuttuğunu belirten Karaş; “Benim ve diğer köylülerin kümes hayvanlarında ani ölümler başladı. Telef olan hayvanları gömüyoruz Ama bu bulaşıcı bir hastalık ise çoluk çocuğumuza bulaşmasından korkuyoruz. Bunun için ilgili kuruma başvurup durumu anlattık. Sağ olsun yetkililerde zaman kaybetmeden köyümüze gelerek ölü ve hasta olan hayvanlardan 2’şer adet numune alıp gittiler. Ancak ölümler devam ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. İnşallah kuş gribi hastalığı değildir” ifadelerini kullandı.

NUMUNELER LABORATUVARINA GÖNDERİLDİ

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat İldiz, köye inceleme ekibinin gönderildiğini söyledi. Konunun kendisine bildirilmesinin ardından zaman kaybetmeden bahse konu köye inceleme ekibi gönderdiğini ifade eden İldiz, canlı ve ölü kanatlı hayvanlardan alınan numunelerin incelenmek üzere Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuvarına gönderildiğini belirterek, yapılacak testlerin ardından sonuca göre çalışma yapacaklarını ifade etti.

Ekleme Tarihi
12.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bingöl, Şüpheli Tavuk Ölümleri, tavuk, tavukçuluk, hayvancılık
Link: Şüpheli Tavuk Ölümleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız