Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Markoç Et OSB'de tesis kuracak

ANTALYA - Manavgat'ta 1998 yılında hayvan yetiştiriciliği ve besicilik üzerinde faaliyet göstermeye başlayan Markoç Et, önümüzdeki yılın sonunda Manavgat Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis yatırımı yapmaya hazırlanıyor.


Hayvan yetiştiriciliği, et üretim ile sakatat parçalama, karkas seti ve döner üretimi üzerinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Markoç Et sahibi Mustafa Koçak, 1600 metrekare alanda günlük 10 ton et işleme kapasitesine sahip olduklarını ve toplam 50 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Kuruluş yılından bu zamana 10 kat büyüme kaydettiklerini belirten Koçak, "Sektör ile ilgili bilgi donanımını faaliyetlere geçirerek bu günlere geldik.

Türkiye genelinde bayiliklerimiz var. Aynı zamanda Manavgat ve çevresinde 250 otelin et ihtiyacını karşılamaktayız. Antalya'da turizmin sorunlarına rağmen bölgenin potansiyeli sektörde ilerlememizde en büyük avantajımız oldu" dedi.

2010 yılını çok verimli geçirdiklerini anlatan Koçak, "2011 yılını normal atlattık. Hatta 2011 yılında 800 bin TL yatırım ile döner tesisimizi hizmete açtık. Bu yılın ilk 5 ayı beklentilerimizin üzerinde geçiyor. Geçen yıl Manavgat Organize Sanayi Bölgesi'nde aldığımız 6 bin metrekarelik arsaya 2013 yılının sonuna kadar yeni bir tesis yatırımı yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ette yaşanan krizde hazırlıklı olduğunu kaydeden Koçak, şirketin büyümesini de aldığı önlemlerle sağladığını vurguladı. Devlet süt fiyatlarını düşürmesiyle dişi inek karlılıklarının da düştüğünü anlatan Koçak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde süt fazlalığı var. Süt ırkı hayvanlar yerine et ırkı hayvan yetiştiriciliğine yönelmeliyiz. Et krizi 2007'den bu yana zincirleme süregelen yetiştiricilikteki sıkıntının sonucunda oluşmuştur. Avrupa'dan doğuya doğru gittikçe 4 aydan fazla hayvanların doğadan yararlanma hakkı yok. Hayvanlarımızı yalnızca 4 ay doğadan faydalanabiliyor. 8 ay maliyetle yetiştiricilik yapabiliyoruz."

Arap ülkelerinde maliyetlerin daha yüksek olduğunu bildiren Koçak, "Et fiyatları doğa ile orantılı olmalı. Ülkemizde kıymanın kilogramı 23 TL'den aşağı olmamalıdır. Marketlerde düşük fiyatlarla satılan et ürünleri endişe duyulması gereken bir durumdur. Ülkemizde domates 2 TL'den satılırken köfte ise 3 TL'den satılmaktadır" dedi.








kobiden.com

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Markoç Et OSB, tesis kuracak, sığır besiciğili, yatırım, iş geliştirme, et ürünler, gıda, tarım
Link: Markoç Et OSB'de tesis kuracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız