Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçi, Üzüm Hasat Şenliği 

ÇİFTÇİ, “ÜZÜM HASAT ŞENLİĞİ”Nİ HALAY ÇEKEREK KUTLADI

MERSİN (İHA) - Üzüm’ün üretimi, pazarlama ve satışında çiftçilerin tüccarlarla buluşma noktası olarak bilinen Sayköy, Taşkuyu ve Dedeler köyü yakınlarında bulunan Kirlik mevkiinde Mersin’in Tarsus ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Üzüm Hasat Şenliği”nde çiftçiler halaylar çekerek kutladı. Toplantı aynı zamanda iktidar ve muhalefet milletvekilinin "destek" atışmasına sahne oldu.


Tarsus'ta dünyanın her köşesine gönderilen üzüm çeşidi üretiminin yapıldığını söyleyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Türk çiftçisinin tarımda dünyayı besleyecek güçte olduğunu, artık günümüzde en uzak yerlere dahi ihracat yapabilecek düzeye gelindiğini belirtti.

Kaymakam Güldibi, ''Tarsus üzümü, herkesin sofrasında ağız tadıyla tüketebileceği bir ürün. Hele Tarsus beyazı üzümünün dünyada eşi benzeri yok. Tohumu tarlaya atmaktan itibaren en iyi tekniklerle üretim yapmaktayız. Ülke olarak dünyada rekabet eden tüm ürünleri yetiştiriyoruz. Bizim değerli çiftçilerimiz var güçleriyle üretim yapıyorlar. Bizler de onların hizmetkarları olarak onların hizmetindeyiz'' dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, çiftçilerin bin bir emek ve zahmetle ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarında hak ettiği konuma ulaşması için AK Parti iktidarı olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını, ihracat rakamlarının da daha iyiye gidildiğini gösterdiğini kaydetti.

AK Parti iktidarının çiftçilere her türlü desteği vermeye devam ettiğini, kendilerinden önce çok büyük sıkıntı içinde olan Türkiye'nin tarımda da çiftçisinin yoğun bir şekilde desteklenmekte olduğunu belirten Uzun, ''Sadece yağlı tohumda Mersin'deki çiftçilere 17 Milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Bunun 16 Milyon 500 bin lirası Tarsus çiftçisine verildi. Desteğimiz ara verilmeden sürmektedir. Bizim çiftçilerimize düşen kaliteli ürün yetiştirerek, kendi markasını üreten ve ihracata en iyi konumda ambalajlama yapan bir konuma ulaşmasıdır. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise, tarımda kaliteli üretim yapmak kadar, pazarlama ve desteklemenin de önemli olduğunu, ihracata yönelik üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Toptancı sebze ve meyve hallerini dolaştıklarını ve ürünlerin satılmadığı için çürümeye terk edildiğini büyük bir üzüntüyle gözlemlediğini, çiftçinin bin bir emek ve alın teriyle yaptığı üretimin karşılığını alamadığını dile getiren Vahap Seçer, ''AK Parti iktidarı çiftçileri yeterince desteklemiyor. Mesela çiftçiden vergi alınmasın. İstihdamın ve üretimin yüzde 30'unu karşılayan tarımda vergi alınmasa ne olur? Türkiye zengin ve güçlü bir ülke. Çiftçilerimize hak ettiği şekilde her türlü desteği vermeliyiz. Huzur, barış ve kardeşlik dolu nice hasat dönemleri diliyorum'' şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin il Müdürü Kadir Çiftepalave Tarsus ilçe Müdürü Hayri Erdoğan'ın da yaptıkları konuşmalarda bölge tarımı hakkında ve bağcılık konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinlik kapsamında Tarsus ilçe Müdürlüğünün eğitim programlarını başarıyla bitiren 61 çiftçiye sertifikaları verilirken, bağcıların bölgedeki üzümlerini satın alan firma ve şahısların sembolik çekleri de üreticilere verildi.

Üzüm hasadı şenliği programı çerçevesinde Tarsuslu sanatçı Kadir Somer ve Konservatuar öğrencisi sanatçı Ece'nin konserleri büyük bir ilgiyle izlendi.
Konserde çiftçiler ürünlerinin hasadını yapmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu protokol üyeleriyle halay çekerek kutladı.

Programa Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkan Vekili Ufuk Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Volkan Başaran ,İlçe Emniyet Müdür vekili İbrahim Işıklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Kadir Melan , oda ve dernek başkanları, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğe protokol mensuplarının yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü,Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Belediye Başkan vekili Ufuk Başer, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarları ve kalabalık bir çiftçi ve bağcı topluluğu katıldı.

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiftçi, Üzüm, Hasat, Şenlik, Halay, Kutladı, üzüm, tarım, gıda, meyve, haber, haberler
Link: Çiftçi, Üzüm Hasat Şenliği'ni Halay Çekerek Kutladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız