Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'Tekeden süt çıkarmak' atasözü gerçek oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesinde, olmayacak işi başarmanın ifadesi olarak kullanılan 'Tekeden süt çıkarmak' atasözü gerçek oldu.


Alibey Köyü'nde hayvan yetiştiriciliği yapan Baki Tüle, 2 oğlak vererek satın aldığı 'Kamil' adlı teke sinin şişen göğüslerinden süt çıkınca şaşkınlık geçirdi. Teke'nin 3 günde bir süt verdiğini belirterek, sağmayı gösteren Tüle, "Yaklaşık bir aydan beri tekeyi 3 günde bir göğüsleri şiştiği zaman sağıyorum.

Her sağdığımda bir su bardağı süt çıkıyor. Henüz içmiyorum, ama analiz ettireceğim içinde zararlı bir şey çıkmazsa içeceğim" dedi.

2 yıl önce özel şirketteki işini bırakarak 50 keçi alan 47 yaşındaki Baki Tüle, Alibey Köyü'nde hayvan yetiştiriciliğine başladı. Baki Tüle, 2 oğlak vererek Mustafakemalpaşa İlçesi'nden satın aldığı Kamil adlı damızlık tekenin şişen göğüslerinden süt çıkınca şaşkına döndü.

Kamil adlı tekeyi bir yıldan bu yana damızlık olarak kullandığını belirten Tüle, "Bir ay önce hayvanları otlatırken, tekenin iki göğsünün şişkin olduğunu fark ettim. Erkek bir tekenin göğsü asla şişmez. Bir böceğin ısırıp göğüslerini şişirdiğini düşünerek, göğüslerini elimle sıktım. Sıktığım sırada, tekenin göğsünden beyaz bir sıvı çıktı. Sıkmaya devam edince süt olduğunu görünce çok şaşırdım.

O heyecanla akıl aldığım arkadaşımı telefonla arayarak, konuyu ilettim. Arkadaşım da çok şaşırdı. ‘tekeden süt çıkar mı?' dedi. Bende onun şokunda olduğumu ifade ettim. O günden bu yana halen şaşkınlığımı saklayamıyorum.

Eşime söyledim, arkadaşlarıma söyledim. Bazıları dünyanın sonumu geldi acaba şüphesine kapıldılar. Hep söylerdik, büyüklerimizde söylerdi, 'tekeden süt çıkarmak falan.' Bu atasözünün gerçek olduğunu gözümle gördüm" dedi.







timeturk.com

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tekeden süt çıkarmak atasözü gerçek oldu
Link: Tekeden süt çıkarmak atasözü gerçek oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız