Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kadayıf Dolması 

Kadayıf dolmasına Erzurum tescili

Erzurum Ticaret Borsası (ETB), geleneksel yerel tatlılarından 'Kadayıf Dolması'na 'Coğrafi İşaret Belgesi' alarak Erzurum adına tescilletti


ETB'nin yaklaşık üç yıldan bu yana devam eden kadayıf dolması coğrafi işaret belgesi girişimi sonuçlandı. Erzurum mutfağının özel bir tatlı çeşidi olarak bilinen ve bazı çevreler tarafından da kabullenilmeye çalışılan kadayıf dolması, Erzurum Ticaret Borsası'nın girişimleri sonucu Erzurum’un yerel tatlısı olarak tanınacak.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, kadayıf dolmasının Erzurum’a ait bir tatlı olarak tanınması için Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı’na yapılan başvurunun kabul edildiğini ve coğrafi işaret belgesi verildiğini söyledi.

Bunun hem kendilerini hem de Erzurumlu esnaf ve vatandaşları memnun ettiğini vurgulayan Hakkı Hınıslıoğlu, "Yapılan çalışmalar ve girişimler sonucu Erzurum’un önemli bir tadını oluşturan bu tatlı çeşidimiz, tel kadayıf, ceviziçi ve şerbet kombinasyonu ile elde edilip daha sonra ikrama hazır hale getirilmektedir. Bu ürünün Erzurum’un geçmişinden bugününe kadar dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı kişiler tarafından büyük bir beğeni ile tüketilmesi bizleri fazlası ile memnun etmektedir.

İnşallah bundan sonraki süreçte kadayıf dolmasının üretim ve pazarlama sürecinde de daha iyi bir hizmetin sunulması için her türlü destekleyici adımlar atılacaktır. Erzurumlu üretici ve esnaf, genel nitelikleri itibariyle ünü, üretimi gibi bir takım yerel niteliklerine bağlı olarak ülkemiz ile özdeşleşmiş, belli bir üne kavuşmuş olan kadayıf dolmasının korunmasını sağlamış olacaktır.” dedi.







gazetegida.com

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kadayıf dolmasına Erzurum tescili, Coğrafi İşaret Belgesi, Erzurum Ticaret Borsası, tatlı, gıda, tarım
Link: Kadayıf dolmasına Erzurum tescili




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız